Härliga efterlängtade vårdag!

Idag är det vååååår!

Åhhhh vad det är härligt när våren äntligen börjar komma! Idag gick jag upp vid 7 för att köra till jobbet eftersom jag började kl 9 idag, så lite lite sovmorgon fick jag om än så lite, hihi. Solen hade börjat stiga på himlen när jag begav mig hemifrån och jag hade en känsla av att det skulle bli en fin fin dag! Och så blev det! Solen skiner och det är varmare i luften. Om jag ändå bara hade varit ledig så vi kunde åkt upp till bergen idag eller nåt! Men jag slutar i alla fall kl 17, så kanske hinner vi gå ut en liten runda åtminstonde.

Så till de gångna dagarna....

I fredags kom så äntligen vår fina nya soffa! Oj oj oj vad jag har längtat! Vi fick själva kånka upp de 4 stora paketen för trapporna... usch! och det var den dagen jag var kass till på köpet... men vad gör man inte för sin nya soffa?! Så när vi äntligen hade fått upp alla paketen och lyckats slå sönder ett av fönstren i trapphuset och svetten rann i pannan, ja då var det bara till att börja packa upp allt och fundera ut hur den skulle sättas ihop. Men till slut stod en stor, svart och mycket fin soffa på plats i vardagsrummet! Åh vad fin den är! Och oj vad skönt det är att slänga sig där framför tv:n med Carlos nu när vi verkligen får plats båda två! :O)

Lördagsmorgonen spenderade jag på jobbet och när jag kom hem hade Carlos gjort mat till mig. Han skämmer bort mig den där underbara mannen hihi. Efter maten blev det film och vila på soffan. På kvällen hade jag middag med mina jobbarkompisar som jag berättade om. Carlos följde med in till stan för att hälsa på sina föräldrar under tiden. Jag begav mig till restaurangen vi hade bestämt träff på, en mysig liten mexikansk restaurang. Det blev en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap :O)  Carlos kom senare till baren vi gick till för att ta en öl för att hämta mig, vi stannade en liten stund till och begav oss sedan hemåt eftersom jag skulle upp och jobba idag.

PS. jag ska lägga upp lite kort på vardagsrummet sen nu när det i princip är klart.

Ha en bra eftermiddag allihop för det ska i alla fall jag ha!

Puss & kram
Fin de mar!


Solen tittar i alla fall fram idag

God morgon eller god middag, vilket ni föredrar!

Idag kom jag upp kl 7, och inte har jag somnat på soffan heller! Men med tanke på att jag somnade på soffan innan klockan var åtta igårkväll och sedan gick och lade mig innan kl 21:30, så kanske det inte är så konstigt, hehe. Det händer inte ofta jag somnar så tidigt men igår var jag så totalt slut så jag kunde inte hålla mig vaken längre efter att vi ätit kvällsmat. Det är i sig inte heller så konstigt med tanke på att jag är lite kass idag. Jag har varit förklyd nu i några dagar men trodde inte det skulle bli värre, men idag är jag alltså kass.

Så idag har jag hittills mest legat på soffan och degat framför en film och snörvlat, men solen har i alla fall tittat fram idag så jag är optimistisk! För de senaste veckorna har här regnat utan dess like och på många ställen längs med kusterna i Spanien och på öarna så har det varit stora översvämningar och stora skador av allt vatten. Hoppas verkligen våren är på väg nu med sin sol och gröna åkrar!

I onsdags var jag och Carlos då och tränade efter jobbet. Jag förnyade mitt gymkort i 3 månader till och Carlos skrev äntligen upp sig för att följa med mig! Vi gick på spinning som jag ännu inte varit på här. FY VAD JOBBIGT! Jag svettades som en gris och trodde jag skulle spy hahaha och detta med bara en halvtimmes spinning! Det tog bra i alla fall men jag tror min förkylning gjorde att jag blev ännu mer slut än jag borde för efteråt skakade jag i hela kroppen. Jag hade velat gå på pilates idag, men får tyvärr hoppa det... typiskt att man ska bli kass...

Igår gjorde jag inte så mycket mer än jobba för som sagt somnade jag direkt efter kvällsmaten hihi. Carlos var på möte med grannarna för att prata om renoveringen som ska göras på byggnaden snart. Måste fråga honom vad de kom fram till. Men som jag berättade förra gången jag va där så bara diskuterar de samma struntsaker fram och tillbaka, fram och tillbaka och pratar i munnen på varandra, så jag ville inte gå dit, förutom det faktum att jag nog hade somnat stående om jag gått dit igår hihi.

Men men, hoppas jag mår bättre imorgon så jag kan gå på middagen som jag ska ha med mina jobbarkompisar! Vi ska på mexikansk restaurang, men mer om det nästa gång!

Ha en bra fortsatt dag allihop!

Fin de mar!



Problem att sova? hmm..

Hej hej!

Idag är jag trött... men det är mitt eget fel...  idag jobbar jag morgonskift och var tvungen att gå upp kl 5. Usch, vad tidigt! Men det var inte den enda anledningen till min trötthet. Jag har lite problem att vända tillbaka till dagsrytmen efter nattskift och dum som man är så somnar man alltid på soffan igen även om man försöker med att gå upp tidigt. Så igår sov jag hela 5 timmar på soffan och därmed vaknade jag kl 3 inatt och kunde inte somna om... men men.. inatt ska jag nog kunna sova!

Annars har det inte hänt så mycket sen sist, med tanke på att jag sovit så mycket på dagarna hehe. Men jag har kommit på att jag måste ta och lägga upp lite bilder här, för det blir lite tråkigt med bara massa text, problemet är bara att jag nästan alltid skriver från jobbet och här har jag inga bilder... men jag ska se om jag inte kan bättra mig lite...  för er som har facebook har jag i alla fall lagt upp lite bilder där.


Ikväll blir det nog träning, äntligen ska jag komma igång igen efter att ha varit hemma i Sverige och sedan haft nattskift. Ska bli skönt, även om jag är lite förkyld så får nog ta det lite lugnt tror jag.

Ha en bra dag så hoppas jag att nästa inlägg blir lite mer intressant.. haha.

Fin de mar!

Helgen som gått.

Goddag allihop!

I lördags slutade jag då nattskiftet kl 07:00 på morgonen. Jag sov sen till halv 4 på eftermiddagen, vilket inte var tanken, men jag var så trött och Carlos lät mig sova. Han hade i alla fall gjort mat när jag vaknade, är han bara inte för gullig!? Kotletter i ugnen med klyftpotatis och morötter, samt kokta bönor. Jag som älskar kokta bönor! Men bara sånna där vanliga gröna eller de gula som mamma o pappa har i grönsakslandet. :O) Gott, gott var det i alla fall!

På kvällen var vi bjudna på fest hos en jobbarkompis till mig. En tjej från Österrike som heter Caroline och som också bor tillsammans med sin spanska pojkvän. Klockan 21 dök vi då upp i deras lägenhet. Några hade redan kommit och andra kom ganska snart efter oss. Det var lite blandat med folk från mitt jobb och kompisar till Carolines pojkvän. Ganska många par men också några som kom ensamma. Vi fick tapas att äta och de hade allt möjligt att välja på att dricka också. Jag drack en "calimocho" som är rödvin blandat med Coca-cola, och ja det är gott! hihi Jag är inte så förtjust i rödvin för sig själv nämligen, så jag dricker det på spanskt sommarvis blandat med antingen sockerdricka, citron- eller apelsinläsk, eller Coca-cola, eller sangria förstås. Lite senare gjorde de mojito och capirinha till alla, väldigt goda drinkar det där! Vi avslutade kvällen med att gå ut i centrum på ett av de många uteställen som finns för att dansa lite. Skitroligt eftersom jag älskar att dansa och det är inte så ofta jag är ute längre. En väldigt lyckad kväll!

På söndagen städade vi lägenheten så den blev så ren och fin! Annars slappade vi mest och på kvällen blev det mys i soffan med popcorn och film.

Igår och idag har jag inte gjort något särskilt heller, utan har mest vilat och kollat på tv, surfat runt lite på nätet och så. Jag har sovit ganska mycket också för man blir helt upp- och nervänd av nattskiftet och imorgon väntar morgonskift med start kl 07:00. Vi får se hur det ska gå! Tror att jag har blivit lite förkyld igen också och det regnar hela tiden därute... men men våren kommer nog snart hoppas jag!

Ha en bra vecka allihop!

Fin de mar!


Dagarna kommer och går...

Hejsan!

Det var visst väldigt länge sedan jag uppdaterade här... så det är väl dags nu tycker jag.

Ja, den senaste tiden har det hänt en del...

Min gammelfarmor Agnes har gått bort, jag hoppas att hon har det bra där hon är nu och att hon får vila i frid. Hon skulle ha fyllt 100 år i oktober, så hon fick i alla fall ett långt och händelserikt liv.
Jag åkte hem för att gå på hennes begravning den 9:e februari. Det var en fin cermoni med endast de närmsta släktingarna närvarande. Efteråt fikade vi alla tillsammans och det var skoj att träffa släktingar man inte sett på många år och som nästan är jämngamla med en själv.

Jag hann vara hemma nästan i en vecka, men dagarna gick väldigt fort och jag hann inte med så värst mycket, men det var härligt att bara umgås med familjen. Det blir ju inte så ofta man gör det när man bor så långt bort. Carlos följde inte med denna gång eftersom han inte kunde ta semester. Hanna och Algot var dock hemma, och Lina och Tova kom hem några gånger dom också.
Vi hann med att åka på pulkautflykt allihop, vilket var väldigt roligt med tanke på att det var väldigt många år sedan vi gjorde det sist... sen vi ungar var små. Vi grillade korv och drack varm chokladmjölk, och jag fick nyponsoppa eftersom jag inte kan dricka mjölken ju. Mysigt att umgås bara familjen ibland!

Jag hann också med att hälsa på mormor och morfar två gånger, den ena med fika och den andra med både mat och fika... dom är för snälla dom! Dagen jag gick dit för att äta följde Hanna, Algot och kusin Victor med också. Mormor hade gjort tacos till oss för att hon ville försöka sig på något som vi tycker om. Älskade mormor vad härlig hon är! hihi Hon förnöjade verkligen koceptet tacos med fantasifulla ingredienser som riven morot, smörgåsgurka, dill- och löksås, potatissallad m.m. förutom alla de "vanliga" ingredienserna man brukar ha i. Gott var det i alla fall!

Dessutom hann jag med en shoppingrunda med Hanna också. Verkligen mysigt att bara vara vi två för en stund! Jag hittade dock inte så mycket. Det blev ett par fina mörkblå strumpbyxor och så present till Carlos på alla hjärtans dag samt vår årsdag som ju är den 16:e februari.

När jag kom tillbaka till Madrid den 12:e februari hämtade Carlos mig på flygplatsen. Dagen efter började jag jobba nattskift och inatt är den sista av 7 nätter, så nu sitter jag här trött och sliten och skriver hehe. Men nu är det bara 1,5 timme kvar!

På alla hjärtansdag sov jag så klart hela förmiddagen eftersom jag jobbat på natten. När jag vaknade hade Carlos gjort mat till mig, wok som jag ju älskar så mycket! Dessutom hade han köpt en stor bukett med röda och vita nejlikor! Så fina var dom! Åh, jag blev så glad, för min underbara Carlos är inte känd för att vara den mest romantiska av alla då han är mer praktiskt lagd, men ibland så försöker han verkligen och då blir man bara sååå glad! :O) Av mig fick han en chokladkartong med hjärtanspraliner för han älskar choklad, samt en sten med ordet kärlek inristat.

Två dagar senare var vår 7:e årsdag tillsammans och vi firade med att gå ut och äta på en lite finare restaurang. Vi åt laxsallad och sedan grillade räkor till förrätt. Till huvudrätt blev det en stor gryta med ris kokat i sås och med hummer, sååå gott! Men oj så mätta vi blev! Carlos fick en efterrätt med champange och citronsorbet medan jag tog en te för jag var så mätt att jag trodde jag skulle spricka hihi. En underbar kväll med min Carlos! Jag hade dessutom under dagen bakat muffins till honom med hjärtansform som jag bredde rosa glacyr på och strössel. Jag tog med en tillsammans med det fina kortet jag köpt till honom för att ge honom det när vi möttes i Madrid. Han blev överraskad och glad! hehe jag med mina romantiska påhitt!

Nu har det blivit alldeles för långt det här! Så nu avslutar jag med att säga trevlig helg på er alla!

Fin de mar!

RSS 2.0