Snart är det jul!

Hejsan allihop!

Eftersom det var några dagar sedan jag skrev sist så kommer här en liten sammanfattning om vad som har hänt.
I fredags förra veckan ringde de ifrån American Express och undrade om jag fortfarande ville ha jobbet, och jag svarade såklart ja, så jag fick det! Så nu har jag jobb! Tanken är att jag ska börja i januari efter alla helgdagar, så runt den 7:e. Det är jätteskönt att veta att man har ett jobb att gå till efter jul och nyår, så man kan komma ut och göra något vettigt och tjäna lite pengar. Annars tog vi det ganska lugnt i fredags, var och handlade lite mat och så. Jag chattade lite med mormor och morfar :O) alltid roligt! Och pratade också med familjen en hel del.

I lördags bakade vi lussekatter! Det var första gången jag gjorde lussekatter utan familjen, så det var spännande att se hur de skulle bli hihihi. Det gick hyfsat bra tyckte jag. Några blev lite smått brända, andra lite väl ofärgade, några stora och andra små. Dessutom hittade vi bara jätterussin i affären så det blev stora russin som nästan hoppade ut ur degen i ugnen hihihi. Dom blev i alla fall goda! Lite lite torra, men annars goda! Här kommer några kort:

Baka baka kaka!Mmmmm mums!

Jag vill äta upp lussekatterna nu!!! :O)
Mmmmm mums! Fina lussekatter eller hur?!!  (typical Swedish Christmas buns with raisins, mmmm really tasty!)

Sen kollade vi på film och hade det mysigt. På kvällen var vi ute med Carlos kompisar på Pablos bar (en av Carlos kompisar har öppnat en bar tillsammans med en annan kille). Det var en av kompisarnas födelsedag samt att Real Madrid spelade mot Barcelona så det var en stor del av kompisgänget som var där. Även om Madrid förlorade så hade jag väldigt roligt. Alltid skoj att komma ut och träffa lite folk och jag känner att jag börjar lära känna Carlos kompisar lite mer nu när man bor här, så det är bra.

Jag och Carlos i baren :O)
Här har ni oss i baren! :O)  (me and Carlos at the pub)

I söndags minns jag faktiskt inte riktigt vad vi gjorde, men inte så mycket tror jag hihi. :O)

I måndags var jag bara hemma och tvättade lite, redade i lägenheten och sådär. Carlos kom hem redan vid tvåtiden och vi åt tillsammans och sen åkte vi och handlade lite och fixade ännu nån grej med beställningen av köket.

I tisdags åkte jag till Alcalá eftersom jag hade ett möte för yrkesvägledning, som jag berättade om för någon vecka sedan. Fy vad bra det var att gå dit! Tjejen där hade tagit fram massor med listor och information om ställen att söka jobb på, företag som kan passa mig och min utbildning, olika sätt att söka jobb på osv. Hon kollade också på mitt CV och gav mig tips på att förbättra det, samt att hon förklarade hur man skriver ett personligt brev på bästa sätt här. Hon gav mig också en mall med lite tips och förslag. Tack så mycket för detta! Även om jag har hittat jobb nu så är det toppen att kunna sådana här saker även för framtiden, för att kunna få de jobb man vill ha. När jag kom hem vid halv tre hade Carlos redan kommit, vad skönt att ha honom hemma på eftermiddagarna! Vi åt och sen gjorde vi lite av varje. Vid lite innan åtta gav sig Carlos iväg igen för han skulle på julmiddag med sina arbetskamrater. Jag satt och snackade lite med folk på internet och satte mig sen med lite popcorn framför en film de visade på TV:n. Eget myspys hehe :O) Carlos hade haft det trevligt och de hade fått massor med god mat och efterrätt i alla de slag, så det var ju bra.

Igår var det en lugnt dag igen. Jag har många sådana just nu hehe. Jag städade och plockade lite i lägenheten, gjorde lite mat och svarade på mail angående jobb osv. Jag gjorde vid en julfika med lussekatter och pepparkakor tills när Carlos kom hem och tände ljus. Mysigt! Carlos hade kollat lite på flygbiljetter för att åka till Sverige i januari, och jag började fundera på om vi skulle åka hem i jul ändå trots att vi bestämt oss för att inte göra det. Så vi kollade massa flygbiljetter igår men hittade bara ganska dyra sådana. Idag på morgonen har jag kollat ännu mer och jag har hittat biljetter med hyfsat pris för att åka i mellandagarna, så nu hoppas jag på att Carlos kan få semester de dagarna så vi kan åka! :O) Vi får se hur det blir.

Förresten så har det snöat lite här förra veckan så här kommer en bild på gården här utanför:

Snö i Meco
Fint eller hur?!  (It was snowing in Meco last week! This is outside our apartment)

Nu ska jag försöka komma igång och städa klart det jag inte gjorde igår och fixa lite smått och gott. Jag håller tummarna för lite Sverigebesök i mellandagarna! Snart är det jul! :O)

Ha det bra allihop!

Puss på er! Hasta pronto!

Ännu en intervju genomförd

Hej allihop!

Igår började dagen med att jag vaknade vid fyratiden av att Carlos mobiltelefon ringde, usch! Det var hans sista natt med jouren och han var tvungen att pralla sig ur sängen och ta bilen in till stan, stackaren. Han kom dock tillbaka ganska snart och vid sjutiden kröp han ner i sängen igen, och jag vaknade ju såklart igen. Han berättade att han inte skulle jobba på dagen och det var ju skönt! Så vi sov några timmar till och sen blev det frukost och lite mys framför tv:n innan vi åt lunch och jag begav mig till stan med bussen medan Carlos åkte och köpte mat.

Som ni vet håller jag på att leta jobb och igår hade jag fått en intervju på American Express, som jag berättade. Jag hade fått en tid kl 17:45, lite konstig tid kan man tycka som svensk men i det här landet jobbar man på lite andra tider även på kontoren och jobbet jag skulle på intervju för är ett kvällsjobb.

Jag gick först till Manpowers kontor när jag kom fram, där jag skrev in mig och fyllde i mitt CV i deras datasystem så att de kan hitta ett jobb åt mig :O) hoppas de gör det! hehe De berättade i alla fall om ett ersättningsjobb över julen som receptionist och de skulle skicka mitt CV till företaget så får vi se om jag får en intervju. Även om det bara är åtta dagar och uselt betalt så skulle det sitta fint med lite pengar nu, samt att det är lättare att få nästa jobb om man redan har haft ett.

Efteråt tog jag tunnelbanan till stället där jag skulle på intervju och försökte hitta. Det gick faktiskt riktigt bra den här gången och jag hittade direkt. Det enda var att jag var tvungen att gå igenom en park för att komma dit den korta vägen och det var lite svårt att hitta ut ur parken för den hade bara en liten utgång verkar det som, konstig park!
Jag kände mig välkommen på företaget direkt för vakten och en kvinna som sen visade sig jobba i receptionen på våningen jag hade intervjun på skämtade med mig och var jättesnälla. Det var ett superstort kontor i glas och alla hade sina kort för att gå igenom alla dörrar osv. Jag fick en bricka där det stod "visitante" (besökare) och att jag skulle på intervju och så fyllde vakten i mitt namn och passnummer i sina papper och jag fick skriva under. Tur att jag bytte till mina högklackade skor tänkte jag sen hehe, för jag hade haft ett par låga stövlar på mig när jag åkte för att undvika att få så ont i fötterna och frysa så om dem som förra gången och så hade jag stoppat klackskorna i väskan, men sen bytte jag innan jag gick på intervjun och efter hihi. I alla fall, en ung kille kom och mötte mig i receptionen och tog mig med till översta våningen där de hade små konferensrum och en underbar utsikt! Han lämnade mig en stund för att hämta två kollegor och jag pratade lite med tjejen i receptionen som jag nyss berättade om. Hon hämtade lite vatten till mig och vi pratade om hur kallt det var, om utsikten, om Sverige och lite så. Sen kom killen tillbaka med en svensk kille och en annan som jag inte vet var han var ifrån. Intervjun började. I början gick det superbra och de skämtade och jag skrattade massor. De ställde massor av frågor och jag var där i ca en timme. Vissa frågor var jättesvåra att besvara och jag gjorde så gott jag kunde, får se sen om jag lyckats övertyga dem hehehe, inte så lätt. De verkar ha en härlig stämning på företaget och de var väldigt trevliga. Jobbet består i att svara i telefon för de svenska och spanska kunderna vid problem som handlar om deras kreditkort, t.ex. om det är spärrat osv. Ja, ja vi får se hur det går.

Efter intervjun skyndade jag iväg och ringde till Anna för vi hade bestämt att fika vid Canillejas (en Metrostation och busstation där jag skulle ta bussen hem) innan jag åkte hem. Anna var tvungen att vara hemma vid åttatiden och jag gick först åt fel håll, så klart! vad annars!!, och sen var det längre än jag trodde, så jag fick ringa henne och hon åkte hem utan att vi hann träffas, tack Anna för att du väntade så länge i alla fall! Hoppas vi kan träffas och fika snart! När jag kom fram väntade jag en stund på bussen, fy vad kallt det var! usch! När jag kom hem hade Carlos gjort kvällsmat och tänt ljus, ååååh vad härligt! Tack min älskling! Vad härligt att komma hem i värmen till en romantisk middag! Jag hann chatta lite med webbkamera med mamma och pappa innan jag kollade lite på TV och sen stupade i säng.

Idag gick jag upp tidigt, men som vanligt somnade jag på soffan, hopplös är jag! Nu ska jag leta jobb, tvätta och lite sånt där. Carlos har kurs idag, får se när han kommer hem. Jag har tänkt göra köttbullar med potatis och sås idag, vi får se. Kanske blir det spagetti och köttfärssås, det är också gott!

Tyvärr glömde jag att ta med mig kameran igår, så inga kort denna gången.

Ha en bra eftermiddag allihop!

Ciao!

Städat och fint

Hallå hallå!

Idag har jag sovit länge, alldeles för länge om jag får säga det själv. Jag måste ta tag i att gå upp tidigt igen så att jag vänder tillbaka på dygnet nån gång!

I alla fall, resten av dagen har jag städat och gjort fint i lägenheten. Det blir mycket smuts och damm när man håller på med renoveringar överallt hela tiden hehe, men nu är det rent igen. Hoppas det får förbli så nu i några dagar i alla fall :O)

När jag hade städat klart ringde de från American Express och jag fick en intervju imorgon. Jobbet verkar intressant, man har hand om kundkontakt med kunder från hela Europa. Vi får se hur det går. Hoppas hoppas det går bra!

När Carlos kom hem gjorde vi tortilla de patata (potatisomelett) till kvällsmat, mmmm gott gottigott gott! Min favoritmat bland spansk mat.

Nu ikväll har jag surfat lite på nätet och myst framför TV:n med Carlos. Och snart blir det till att sova. Så natti natti på er! Hoppas ni får en bra dag imorgon!

Just det ja! Jag skulle ju visa kort på våra fina garderober! Här kommer de:

Innan
Detta en av de två små garderoberna innan den är vidgjord.
Denna garderoben har vi inne på kontoret.

Efter
Detta är den andra av de små garderoberna. Denna är renoverad
och fin :O) Detta är garderoben i sovrummet. Denna såg ut som den
förra innuti innan.

Den stora garderoben klar
Detta är den stora garderoben vi har i gästrummet när den är renoverad.
Jag glömde ta kort på den innan vi gjorde vid den, så tyvärr kan jag inte visa
er hur den såg ut innan, men den var likadan som de andra fast större :O)

Fin de mar!

Regn regn regn och massor med mys

Hallå i håsan!

Ja, då var det några dagar sedan jag skrev igen... jag förstår inte hur dagarna bara kan flyga förbi sådär hmm... :O)

I torsdags tog jag det ganska lugnt, letade lite jobb och skrev mail osv. och på kvällen minns jag faktiskt inte vad vi gjorde.

I fredags åkte jag till Alcalá för att skriva in mig på några ställen som förmedlar jobb. Först var jag på ett kommunkontor eller något liknande och sen var jag på ett kontor som hjälper univesitetsstudenter att komma ut i arbetslivet, men egentligen bara studenter från universitetet i Alcalá, så jag vet inte om jag kommer få skriva in mig, men jag fick ett möte för lite yrkesvägledning i alla fall, där de ger en tips för att förbättra CV:t och var man ska söka jobb samt berättar lite hur allt fungerar. Jag hoppas det ska hjälpa mig lite på vägen för att lättare kunna hitta ett jobb. Efteråt satt jag en stund och njöt i solen på torget i Alcalá innan Carlos kom och hämtade mig på väg hem från jobbet. När vi kom hem åt vi och på kvällen åkte vi till en av affärerna där vi hade kollat på kök och beställde köket, så denna veckan ska de komma och mäta och kolla och någon gång efter jul ska vi få nytt kök! Jippi!! :O)

Torget i centrum i den gamla delen av Alcalá. Så mysigt!
Torget i centrum av Alcalá. Det är den gamla delen av stan, den är så mysig!

Här kommer lite fler kort från denna fina stad! :O)
AlcaláJag solar lite :O)Härliga rosor på torget mitt i vintern hihiHuvudbyggnaden för Universitetet
En liten söt fågelEn av många storkar som finns i den här staden. Bara runt torget kan man se kanske 10 storkbo på hustaken :O)

I lördags var Carlos tvungen att åka och jobba. Han har jouren denna veckan och om det blir något fel med elektriciteten måste han åka för att kolla så att de som lagar det har allt de behöver, så att de gör som de ska osv. Jag sov länge och sen åt jag frukost framför TV:n för att sen göra vid en härlig pasta sallad till lunch till Carlos kom hem. Resten av dagen var vi bara hemma och tog det lugnt för det var jättemulet och regnade. På kvällen mös vi framför en film.

Igår, söndag, var vi hemma på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi hem till Anna och fikade pepparkakor och drack glögg. Ida K var också där. Det var riktigt mysigt och skoj att träffas, tack Anna för en god fika! Efteråt åkte jag och Carlos in till centrum för att titta lite på julpyntet och alla ljusen de har satt upp. Jag har som ni vet varit där innan, men bara på dagen när lamporna inte varit tända och det var så fint att se det på kvällen med allt upplyst. Dessutom är det mysigare att gå där i centrum med Carlos istället för ensam :O) hehe. Det dumma var att det ösregnade. Som tur var hade Anna lånat oss ett paraply, så vi kunde hålla oss någorlunda torra hehe. Efter att ha strosat runt lite och kollat på marknadsstånden med julpynt, peruker, tomteluvor och annat så gick vi in på Pans & Co och åt lite grann för att kunna torka lite och värma oss. Sen tog vi metron tillbaka till Anna, där vi hade lämnat bilen. Det är svårt att parkera i centrum så därför tar vi oftast metron dit och parkerar någon annanstans. När vi kom hem åt vi tacos och jag kollade på Oliver Twist, den nya versionen av filmen, som gick på TV:n medan Carlos sov på soffan :O) hehe.

Här kommer några bilder från kvällen på stan:
Jag vid julgranen i centrum av Madridjulpynt i stanJulpynt på Stortorget i Madrid (Plaza mayor)Julpyntet vid Puerta de Sol (Solporten), det som räknas som centrum av alla nationella vägar i Spanien och Madrids kärna.Jag och Carlos på Pans&Co för att äta lite och torka lite hehe

Idag har det också regnat och vi har varit hemma och gjort vid garderoberna. Nu är två nästan helt klara och vi har hängt in kläderna och organiserat allt i byråerna som vi har köpt. Vad skönt att inte behöva ha kläderna i en hög i resväskan och överallt! (bilder kommer imorgon eller så). När vi var klara gjorde vi pizza och satte oss framför en film, men halvvägs in i filmen ringde de till Carlos och han var tvungen att åka iväg och jobba igen, typiskt! Så nu sitter jag här och väntar på honom, hoppas han kommer hem snart. Förresten, det är helgdag i Spanien idag och därför har Carlos varit ledig på dagen, så det har varit härligt att ha honom hemma :O) Nu ska jag kolla lite på TV och se om Carlos dyker upp.

Sov så gott!

Fin de mar!

IKEA, en svensk gåva!

Hej hopp i lingonskogen!

Igår var det dags för en ny intervju och jag tog bussen in till stan klockan halv nio. Intervjun skulle vara i norra Madrid, ganska långt iväg i en del som heter Alcobendas. Jag tog metron dit och började gå mot det håll som jag trodde företaget låg på. Efter en bra bit började jag tveka för jag hittade inte vägen Avenida del Doctor Severo som kontoret skulle ligga på. Jag frågade en dam och hon sa att hon inte visste men att detta var San Sebastian de los Reyes och inte Alcobendas, vilket låg längre upp på gatan, åt helt andra hållet än det jag gått på, hahaha. Så jag skyndade tillbaka mot metron och började gå mot andra hållet istället och denna gången frågade jag två äldre herrar som förklarade var gatan skulle ligga. Men det var något konstigt med namnet, alla sa hela tiden Doctor Severo 8 A (ocho A), vilket jag trodde var numret på huset eller något sånt, men jag fick inte riktigt ihop det eftersom tjejen jag pratat med på telefonen sagt 8A och sen sagt att numret på huset var 55. Men jag tänkte att det måste ju vara den gatan, och medan jag funderade över hur alla kunde veta vilket nummer på gatan jag skulle till eller om det bara fanns ett hus på gatan, började jag gå åt det håll som herrarna hade visat. När jag fick syn på den första skylten som visade mot gatan jag skulle till brast jag i skratt, det var ju inte 8 A alla hade sagt utan Ochoa! Ett namn, inte ett nummer! hahaha, så det kan gå när man pratar ett annat språk än sitt eget! Och skrattandes åt mig själv, vilket jag gör ganska ofta numera, skyndade jag mig vidare. Till slut, efter att ha frågat ännu en herre efter vart kontoret låg (eftersom det låg inne på ett industriområde vilket gjorde det svårt att hitta) kom jag dit jag skulle. Intervjun gick sådär och det var ett jobb som engelskalärare på distans två timmar om dagen, så det känns inte värt att åka så långt bara för att jobba två timmar. Men sett från den ljusa sidan så fick jag lite övning för att gå på intervju, vilket alltid är bra. Dessutom fick jag se en del av stan jag inte hade sett tidigare.

Jag när jag ska på intervju
Här är jag när jag ska på intervju, med mina nya tröjor

Efteråt åkte jag till Moncloa, nära universitetet, och träffade min kompis José för att äta och snacka lite, innan han skulle åka och jobba. Jag gick en runda mot universitetet och ringde Yesica för att kolla om hon var där, men hon hade föreläsning och kunde inte svara. Carlos hade hört av sig och hade slutat för dagen så jag tog metron tillbaka till hans föräldrars lägenhet och sen åkte vi till IKEA. Där köpte vi en byrå till vår stora garderob, lite klädhängare, en girlang med stjärnor, ljus och lite sånt. Jag köpte också lite svensk julmat och julgodis m.m. i affären med svensk mat som de har på IKEA. Tackar vet jag IKEA så man kan få lite svensk mat och Sverigekänsla när man är utomlands! hehe När vi kom hem käkade vi lite pitabröd med pastasallad och kyckling och vi hängde upp girlangen med stjärnor.

Stjärngirlangen från IKEA
Vår fina stjärngirlang som Carlos är i full fart att fixa till :O)

Jag framför den svenska mataffären
Här står jag framför den svenska mataffären på IKEA, med alla pepparkakorna :-P hehe

Julmaten och julgodiset
Här är maten och godiset jag köpte: lingonsylt, senapssill, julmust, glögg, pepparkakor, inlagd smörgåsgurka och skumtomtar :O) mmmmm vad gott!

Idag har jag sovit länge och sen har jag varit och skrivit in mig i Meco på kommunhuset här. Nu ska jag göra mig lite mat och diska och lite sånt nödvändigt. Snart kommer Carlos hem och jag hoppas på en mysig kväll!

Ha en bra kväll allihop!

Fin de mar!

Christmas market and Christmas decorations

Hello everyone!

Last week I finally finished my Spanish assignment, I mean the last corrections, and I sent it to my teacher for evaluation to get my grade. It feels so great to finally have finished it!

I also went to an interview at the Swedish Spanish Commercial Chamber, and I thougt it went pretty good, but the thing was that it was only a practical training without salary so I wasn't sure I could accept it because I need money hehe. So, anyway, in the end they chose someone else.

On the thursday I went to Madrid to find out about how to get a recognition of my qualifications for my studies, and I went to one of the offices that I thought I was supposed to go to, and of course, because it is me and not anyone else, I chose the wrong office! hehehe I couldn't help laughing at myself! So I had to walk about 10 minutes to get to the other one, not so bad. And when I finally got there I waited for about 45 minutes just so the the woman at the desk could give me three papers, tell me I have to pay 88 euros for the recognition plus that I have to get my grades translated professionally into Spanish, which means I have to pay for that too! Not fun at all! So now I think I will wait and see if I really need to do this. Anyway, after that I hasted off to the underground (metro) and I went to the university where I used to study some years ago when I was here on Erasmus. There I met Yesica, a friend of mine from my Erasmusdays and we ate together and I also got to meet one of her friends, a girl from Israel, really nice. Yesica had class again at 15:00 so I went to the city centre for a while, as I wasn't going to meet Carlos until 17:30 at his parents place. I bought a cap, that I had wanted to buy for some time, because I really like it! :O) I also watched all the Christmaslights that they put up every year, and allways different. I saw some mexican musicians and I stopped to listen for a while, they were really great! In the evening me and Carlos went to the cinema and watched the new Bond film, it was entertaining and pretty good, but a little too much special effects for my taste, seems almost like if it's a cometition of special effects hehehe.

On the friday I had the interview and then I went to the city centre again. This time I took the camera with me, as I had forgotten it the day before, and I made some pictures. I also bought two sweaters that I really needed. I begin to ignore that I can't afford to shop as I'm so tired of not having a job hehe, I hope I will find one soon! At a cuarter past two I met up with Carlos outside his office and we went to eat on a restaurant. Me feet hurt so much I hardly couldn't walk any more! As I had walked with high heels all day because of the interview, and I'm not used to use shoes with high heels that much, hehe. After eating we bought some christmas decorations that we put up when we got home (see the pictures under the Swedish text).

On the friday night and all saturday we just relaxed, watching movies and so on. Was nice. On the sunday we went running in the morning, was great to get some exercise as it was a while since last time. In the afternoon we went to Madrid to go to the Nordic Christmas market that the Nordic association in Madrid organize every year. Anna, Ida Karlsson and some other people were also there. And we met Evelyn as well, also a friend from my time in Skövde. Was really great to meet everyone and to see the Swedish Lucia (see the picture under the Swedish text). They even sung in Swedish! hehe I bought Swedish christmas drink and also salt liquorice, one of my favourite candy, that you can't find here in Spain. Was a really nice afternoon with some real Swedish Christmas spirit!

I hope you all are doing great! Take care!

Fin de mar!

Julmarknad och julpynt

Hallå!

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, jag måste bättra mig! Hoppas ni alla har haft en bra vecka!

Ganska mycket har hänt sedan senast jag skrev. I början av veckan blev jag äntligen klar med min spanska uppsats så nu är den inskickad för den sista rättningen och betygsättningen. Skönt att vara klar med det!

På tisdagen letade jag jobb och jag skickade in en CV till Svensk spanska handelskammaren här i Madrid. De ringde upp en stund senare och berättade om en praktikplats som marknadsassistent som de har nästa år mellan februari och juni, och undrade om jag ville ansöka till den eftersom de inte hade några jobb lediga. Det enda problemet är att praktiken inte är betald så under onsdagen försökte jag ta reda på om jag kunde få Erasmusstipendiet som finns att söka för praktik, det enda är att universitetet måste godkänna praktiken. Jag försöker fortfarande få svar på denna fråga, så vi får se hur det går. Men på torsdagen ringde de från handelskammaren igen i alla fall och jag fick en intervju dagen därpå. Intervjun gick ganska bra tyckte jag, men det enda är ju att jag inte riktigt vet om jag har några pengar att leva för än, så jag kunde ju inte ge något säkert svar. Jag hoppas det ska lösa sig för praktikplatsen verkar väldigt intressant. Man får skapa relationer mellan svenska och spanska företag, organisera möten, seminarier och events. Sen är det ju ganska mycket telefonkontakt, mail och ganska mycket ekonomiarbete också, men det är lärorikt även det hehe.

På torsdagen åkte jag till Madrid för att kolla upp om tillgodoräkning av mina studier här. Och eftersom det är jag och ingen annan så gick jag till det ena av de två kontoren som jag trodde jag skulle gå till, men det visade sig att det var det andra. Vad annars! haha jag kunde inte låta bli att skratta. Kallt var det ute, och inte har jag någon vinterjacka så jag hade prallat på mig två tjocka stickade tröjor och min höstjacka, var nog en ganska rolig syn med mina långa smala ben till den uppstoppade korven upptill hihi. Det andra kontoret låg tio minuters gångväg ifrån det första, så det var inte så långt ändå. Där fick jag vänta i kanske 45 minuter innan det var min tur att komma fram, bara för att tanten skulle ge mig tre papper och tala om hur mycket jag skulle betala, vad jag skulle fylla i, och att jag måste få professionellt översatt mina betyg, yes! NOT! Betala en översättare och sen 88 euro för tillgodoräkningen känns inte som något jag vill göra just nu när jag inte har ett jobb. Typiskt. När jag kom därifrån skyndade jag mig iväg till tunnelbanan och åkte till universitetet där jag pluggade innan, eftersom jag hade bestämt träff med Yesica, och vi åt tillsammans och jag fick träffa en kompis till henne från Israel, trevlig tjej. Yesi hade föreläsning igen klockan tre och jag hade bestämt träff med Carlos klockan halv sex hemma hos hans föräldrar, så jag åkte in till centrum ett tag och kollade lite på alla julpynt och lampor de har satt upp. Jag köpte också en mössa som jag hade tittat på hemma i Sverige innan och som jag bara måste köpa nu när jag såg den! På vägen tillbaka till tunnelbanan såg jag några mexikaner stå och spela och sjunga, så jag stannade en stund och lyssnade, härligt med gatumusiker som verkligen kan underhålla! På kvällen gick jag och Carlos på bio och såg den nya Bondfilmen, den var helt ok och väldigt spännande ändå, jag som inte brukar gilla Bondfilmer. Fast det är ändå lite som om det vore en tävling i specialeffekter hehe.
På fredagen efter intervjun åkte jag åter in till centrum eftersom jag skulle vänta på Carlos som slutade jobba klockan kvart över två. Denna gången hade jag kameran med mig, vilken jag hade glömt dagen innan, och jag tog lite kort. Jag köpte också två tröjor som jag verkligen behövde! Känns lite som om jag börjar ignorera min ekonomi nu för jag orkar inte vara fattig längre! hehe Hoppas jag ska hitta ett jobb snart. Efteråt tog jag metron (tunnelbanan) till där Carlos jobbar och mötte upp med honom. Jag hade såååå ont i fötterna så jag kunde knappt gå, för jag hade gått med högklackade finskor hela dagen i och med att jag varit på intervju på förmiddagen, usch! inget mer högklackat på ett tag hoppas jag! Jag och Carlos åkte och åt och sen stannade vi till och kollade på ett förslag till köksmöbler som de hade gjort till oss i en affär, det var fint. Sen köpte vi lite julpynt och åkte hem. Jag pyntade lite medan Carlos grejade med garderoberna, nu är den stora snart klar!

Både fredagskvällen och lördagen tog vi det lugnt och kollade lite på film och mös. Igår, söndag, var vi ute och sprang på förmiddagen. Det var skönt att röra på sig för det var ett tag sedan vi sprang sist. På eftermiddagen åkte vi in till Madrid för att gå på den skandinaviska julmarknaden som den nordiska klubben i Madrid anordnar. Vi mötte upp med Anna och Ida Karlsson och några till, och vi träffade även Evelyn, ännu en kompis ifrån Skövde. Det var verkligen mysigt och jag köpte djungelvrål (älskar saltlakrits och i Spanien finns det inte) och julmust. De hade ett luciatåg också. Det var verkligen mysigt och härligt med lite svensk julkänsla!

Idag har jag städat lägenheten, letat lite jobb och ikväll har vi klätt vår lilla söta plastjulgran som vi har köpt, vad fin den blev! hihi :O)

Sov gott allihop! Glöm inte att kolla på korten här nedan.

Fin de mar!

Puerta de Alcalá, precis utanför där jag var på intervjuCharlie Chaplin, utklädda personer som sitter som statyer för att tjäna pengarGrillade kastanjer, en delikatess i juletider här nereJulgranen på torget i centrum av stanJulgran i stan på kvällenJulljus i Madrid på en av huvudgatornaJulpynt hemma i lägenheten. Det gäller att vara lite påhittig när man inte har så tjock plånbok :O)mer julpynt...och ännu mer

Carlos och julgranen
Vår söta lilla julgran bredvid min gulleplutt ;O)

Santa Lucia
Luciatåget på julmarknaden, så sött!

julmarknad
På julmarknaden: jag, Ida K, Jaime, Anna, dansk tjej och Sofia

Carlos
Carlos njuter av julmusten. Kolla in den svenska tröjan ;O) hihi

RSS 2.0