Veckan som gått

Hej allihopa!

Veckan som gått har varit lugn och skön. Jag har varit ledig från jobbet nämligen! hehe Jag har dagar att ta ut från förra året som jag måste ta nu i början av detta året och därför blir det ganska mycket ledigt helt enkelt!

För en vecka sedan på torsdagen var jag och Carlos på middag hemma hos Ida K, min kompis från Skövde. Innan vi skulle dit stannade Carlos i Madrid efter jobbet och jag åkte in lite tidigare för att hitta på något under tiden. Vi gick och shoppade lite och jag köpte några basic t-shirtar och linnen som är så bra att ha under koftor och liknande. Jag köpte också ett snyggt skärp som tyvärr sedan visade sig sitta lite för hårt så jag fick lämna tillbaka det för de hade inga fler i en större storlek. Vid niotiden begav vi oss då sedan till Ida för att käka middag.
Där var också hennes pojkvän Jean. De bjöd på raclette (vet inte hur det stavas), men det är något liknande fondue (som jag inte heller kan stava haha). Jean hade tagit med sig speciell ost från Frankrike som man smälte och åt genom att doppa bröd i grytan. Jag kunde ju inte äta den goda osten men vi fick också en god sallad och spansk skinka som jag åt till brödet istället. Det var jättegott och skoj att träffas!

På fredagen mötte jag upp Carlos på Makro för att äta tillsammans och sedan begav vi oss till IKEA för att leta lite grejor till lägenheten igen. Denna gången blev det bord och stolar till vardagsrummet, två nya stolar till köket, en lampa till gästrummet, de sista gardinerna som ska hänga i datarummet och lite annat smått och gott. Vi sprang också förbi köpcentret för att lämna tillbaka skärpet jag köpt, och vi passade på att titta runt lite. Jag hittade ännu en t-shirt, väldigt snygg, och ett annat skärp istället för det jag lämnat tillbaka.

Lördagen spenderade vi hemma med att skruva ihop möblerna och sätta upp lite tavlor i vardagsrummet. Det blev väldigt fint! Ska se om jag kan lägga upp några bilder snart. Vi hade fått en stor tavla av Hanna i julklapp som blev väldigt fin ovanför TV:n intill den nya TV hyllan. På kvällen åkte vi en runda till köpcentret för att titta på soffa, men vi blev inte övertygade av någon, så vi får fortsätta leta. Vi käkade kvällsmat på en wokrestaurang med buffet, gott gott! Jag börjar till och med tycka om sushi!

Söndagen latade vi oss mest, och det är vad jag har gjort resten av veckan också faktiskt, förutom att jag har varit på gymmet 3 dagar i rad :O) och det är bra! Idag var det step och killen som håller i det har verkligen energi för man svettas som en gris och till slut går armar och ben åt alla håll och kanter för man kan inte koncentrera sig på koreografin längre haha och så kommer han fram till en och säger "bra, bra!" när man äntligen lyckas få några steg rätt! snacka om att känna sig som en förvirrad giraff! Men det är bra träning och skratta gör man åt minstone åt sig själv! hahaha Kanske kommer bli bättre med tiden? Hoppas, hoppas! :O)

Ha en bra helg allihop!

Fin de mar!


Det nya året

Hej hej!

Än har det gått hyfsat bra under det nya året. Det har varit en ganska händelserik vecka efter hemkomsten från Sverige. Jag har jobbat alla dagar hittills och det ska bli skönt med ännu en vecka ledigt efter onsdag.

Förutom att jobba har vi hunnit med att fylla kylskåpet, hänga upp de nyinköpta gardinerna och lite annat smått hemma i lägenheten.
I lördags efter jobbet åkte vi till Anna och Victor, för att käka middag med några kompisar. Det blev mycket mat, många glada skratt och mycket singstar eller ett av de där sångspelen, hehe. Jag håller inte så bra koll på vilket som är vilket. Men roligt var det i alla fall! Jag och Simone försökte sjunga lite även om alla låtar var på spanska och vi knappt kände igen någon av dem, så vi snubblade mest på orden haha. Efteråt spelade vi Buzz, som jag och Carlos hade provat på nyår hemma hos syrran också. Ett roligt frågespel med ganska internationella frågor så att alla kan vara med oavsett var man är ifrån. :O) Det var en trevlig och mysig kväll och det är roligt att ibland träffas hemma som man gör i Sverige och inte alltid träffas ute på puben. Nästa gång är det nog vår tur att bjuda, ska bli skoj!

I söndags så kom snön till Madrid igen och under hela eftermiddagen som jag satt på jobbet, vräkte det ner snö. Så när jag äntligen ska köra hem kl 21, så är gatorna fulla med snö och som ni kanske vet så har ingen vinterdäck på bilen i detta land och man kasade åt alla håll med bilen. I en korsning körde såklart en annan bil in i mig och vi blev stående för att fylla i papprena till försäkringen och sådär. Eftersom ingen av oss hade varit med om det innan så visste vi inte hur man gjorde, så det tog en evinnerlig tid och efteråt fick jag köra i 50km/h hela vägen hem för det var halt som bara den och jag var rädd att råka ut för nåt mer. Men tack och lov så gick det bra för oss bägge och bilarna var inte alltför skadade.
Igår och idag tog jag bussen till jobbet istället, för att slippa problemen med att köra med snö och is på vägen.

Nu sitter jag som alltid på jobbet och skriver och ska snart åka hem. Ska bli skönt.

Ha en bra kväll allihop!

Fin de mar!

Nyår i Skåne

God morgon!

Nu är jag tillbaka i Madrid och sitter på jobbet som vanligt hehe. Idag hade jag inte tänkt prata om det dock, utan om vår vecka hemma i Skåne.

Måndagen den 29e december åkte vi till flygplatsen för att ta flyget till Köpenhamn. Därifrån tog vi sedan tåget till Hässleholm där mamma och pappa hämtade oss. Så efter många timmars resande kom vi hem till Sibbhult. Och äntligen kände jag julstämningen i kroppen. Julgranen stod pyntad och fin som den alltid gör vid den här tiden på året därhemma, julstjärnorna och ljusstakarna lyste i fönstren och elden i kaminen sprakade och värmde i köket. Vad härligt att vara hemma!
Den kvällen gjorde vi inte så mycket utan vi gick och la oss ganska tidigt. Vi hann med att prata lite och leka lite med Algot, min systerson, som också var där hemma med Hanna.

Under veckan hann vi med mycket. Vi firade nyår med mina systrar, deras pojkvänner och några av deras vänner, samt mina två syskonbarn Algot och Tova såklart :O) En härlig kväll med massa skoj! Vi åt en underbart god middag, spelade spel, snackade, gick till torget vid tolvslaget för att se på raketerna, dricka champagne och äta de tolv vindruvorna som man alltid gör i Spanien vid tolvslaget för att få tur under kommande år. Tack alla för en underbar kväll!

Vi var hos mormor och morfar två gånger för att hälsa på och fika. Alltid lika mysigt att vara där! Vi hälsade också på gammelfarmor Agnes för att se hur det var med henne. Vi åkte allihopa och jag tror nog att hon blev glad för besöket. Hon är 99 år och blev trött fort, så vi stannade inte så länge, men det var skoj att se henne. Och nog har hon kvar humorn alltid, för innan vi gick hem, när jag fått på mig jackan så sa hon med glimten i ögat: "Men har du satt 5-öringarna till knappar!" och så flinade hon lite åt mig. hehehe!
Min farmor kom också och hälsade på hemma och likaså kusin Victor och hans tjej Annie som är min pappas kusins barn, hehe så släkt till mig bägge två. Roligt att se dom var det! Vi hann också gå och titta på Victors nya lägenhet. Väldigt fint var där. Vi var också förbi hos morbror Göran samt moster Milla under veckan för att säga hej och snacka lite.

En kväll gick vi också hem till min kompis Sandra för att se på hennes och Anders hus och hur de fått det. Väldigt fint och väldigt skoj att träffa Sandra igen eftersom det var så länge sedan vi sågs!

Dessutom hann vi med att ta en shoppingrunda. Vi hittade nya gardiner på Ekohallen, och i stan hittade jag ny skiddress tills vi ska till fjällen. Jag hittade också en fin kofta och två små gröna dukar till vardagsrummet.

Nästsista dagen åkte jag och Carlos till Tydingesjön för att åka skridskor på morgonen, och på eftermiddagen var vi hos Lina för att jag skulle bli färgad i håret och vi passade på att spela lite rockband eller vad det heter med Lina och Jonas. Det var roligare än jag trodde faktiskt, men väldigt svårt! haha

Detta var veckan därhemma. Jag saknar redan alla och den goda maten! hehe Jag är glad att jag hann med att träffa så många och att vi fick lite äkta svensk vinter med kyla, snö och is!

Ha det så bra allihop så ses vi snart igen hoppas jag!

Fin de mar!


RSS 2.0