En händelserik vecka

Hej hopp!

Nu är det söndag igen... veckorna och dagarna bara flyger förbi! Snart ska jag ha semester!!! :O)

Denna vecka har varit ovanligt händelserik för mig, i alla fall jämfört med de senaste veckorna. Som jag har berättat innan träffade jag Jessica från jobbet i onsdags. I torsdags jobbade jag till kl 15:00, sen sov jag lite siesta eftersom jag var så trött. På kvällen åkte jag in till stan igen för att äta middag med mina jobbarkompisar på den nya avdelningen som jag jobbar på nu. Vi gick till en asiatisk restaurang och åt buffé, det var massa god mat att välja på och massa färsk frukt och annat gott till efterrätt! Jag var nöjd och proppmätt när vi hade ätit klart.

I fredags jobbade jag även då morgonskift till kl 15:00 och sen hämtade Carlos mig och vi åkte och åt på Makro tillsammans. Efteråt gick Carlos till poolen medan jag tog metron in till stan för att träffa Yesica (en av mina kompisar från tiden som utbytesstudent här i Madrid). Det var mer än en månad sedan jag hade träffat henne sist, så det fanns mycket att prata om. Vi stannade till vid halv nio och sedan begav vi oss hemåt. Jag åkte och mötte upp Carlos hos hans föräldrar och sedan åkte vi hem. En härlig dag! Men trött var jag när jag kom hem!

Igår jobbade jag och sedan hade jag tänkt att vi skulle gå till poolen men Carlos var tvungen att fixa några grejer där hemma så jag åkte hem istället efter jobbet. Sen tog jag det lugnt resten av dagen och kollade på film. Vi hann med att åka en liten runda med motorcykeln till byn intill också, för Carlos hade bytt bromsklossarna och ville testa så att bromsarna fungerade bra.

Ja, och nu sitter jag här på jobbet och plitar ner lite om de senaste dagarnas strapatser. Efter jobbet hoppas jag att vi ska till poolen för nu var det någon vecka sedan jag var där.

Ha en bra dag!
Kram och hej, leverpastej!
Fin de mar!

Madrids underbara variation

Hejsan alla glada!

Idag är det en trött Ida som sitter och försöker koncentrera sig på jobbet... nu jobbar jag morgonskift igen och börjar kl 7. Det vill säga att jag går upp kl 05.20! I natt kunde jag inte somna och har därför sovit ungefär 3-3,5 timme, usch!

Men det var inte det jag ville berätta om... utan jag skulle berätta om min "helg". Jag har nu haft två dagar ledigt och det har varit såååå skönt! I tisdags tog jag det ganska lugnt på morgonen, tvättade lite och plockade därhemma och satt lite framför tv:n. Sen lagade jag mat till Carlos och mig när han kom hem från jobbet. Efter det åkte vi och pratade lite med företaget som ska byta våra fönster (ja, för snart ska vi få nya fina fönster i lägenheten! och slippa de fula järnfönstrena som släpper in både kyla och värme alldeles för mycket). Efter det åkte vi och handlade mat och jag köpte även ett par svarta tajta jeans till hösten, för de jag har är så slitna så de närstan är gråa hihihi. När vi kom hem tränade jag och duschade och sen kröp jag upp i soffan med Carlos en stund innan det var dags för sängen.

Igår åkte jag in till Madrid för att äta lunch med Jessica (en kompis jag lärt känna genom jobbet). Hennes kusin och kusinens kompis var på besök och följde också med och åt. Vi åkte till en mysig restaurang nära centrum, med konstinspirerad inredning men samtidigt hemtrevlig med träpelare och träbord i furu eller nåt liknande. Maten var väldit god dessutom! :O) Efter maten gick vi en shoppingrunda, men jag köpte faktiskt inget denna gång. Jag tog bussen hem vid halv åtta på kvällen. Det var roligt att träffa Jessica som jag inte sett på ett tag nu! Och alltid roligt att träffa lite nytt folk också.

Det finns så många restauranger i denna stad i alla dess stilar och med mat från världens alla hörn! Jag älskar att det finns så mycket att välja på i Madrid! Och alla speciella och roliga inredningar de har! I lördags var jag och Carlos på en bar som serverar spansk och peruansk mat tror jag det är. Jag provade en potatis fylld med köttfärs och ägg, den var jättegod! Carlos åt en slags majsomelett fylld med kyckling, ägg och någonting mer, men han gillade inte den så mycket hehe. Förresten så blev det ingen utgång i lördags, det var ingen annan som verkade sugen på att gå ut... det brukar vara så när vi har bestämt att hitta på nåt hehe, men vi hade det mysigt och var på några ställen och åt tapas och åkte på så vis en runda med motorcykeln också.

Det var allt för denna gång!

Puss och hej!

Fin de mar!

Trååååkigt

Hej alla glada! De senaste dagarna har det inte hänt så värst mycket. Jag har tränat lite som jag sa att jag skulle, men jag fick lite nackspärr så nu har jag fått hoppa träningen i två dagar så att det inte ska bli värre... typiskt! Men på måndag får jag nog sätta fart igen. Annars har jag mest jobbat och sovit... det blir inte så mycket gjort på dagarna när man börjar jobba kl 15 har jag märkt, och när man kommer hem är man trött och slappar bara en stund innan man ska sova igen. Det har i alla fall varit skönt att kunna sova på morgonen denna veckan. Idag är det lördag och jag jobbar helg, så jag sitter här på jobbet och filosoferar. Idag jobbar jag från 13:00 till 21:00, så efteråt har jag bestämt med Carlos för att gå ut och äta och sen ska vi nog ut en runda med lite kompisar, vi får se vad kvällen har att erbjuda! Hoppas ni alla har en skön sommar och en härlig helg! Själv ska jag ha min "helg" på tisdag-onsdag hehe :O) Fin de mar!

Hett svett var det här ja!

Hej hopp i lingonskogen!

Nu har jag varit ledig i fyra härliga dagar! Då tänker ni, "ja men vad mycket roligt hon har hittat på då i det fina vädret i Spanien!" hehe
Nä se du så var det inte! jag har mestadels sovit, slappat och kollat på film.... hehe det låter lite konstigt men det är lite jobbigt att vända rätt på dygnet igen och man sover dåligt på natten och sen för länge på morgonen när man väl somnar. Dessutom har det varit så varmt ute de senaste dagarna att man helst inte vill gå ut om man inte ska till poolen... puhhh vad det kan va jobbigt med värme ibland! Man svettas utomhus, inomhus, på natten, på dagen... alltid! hehe förutom där det finns luftkonditionering då vill säga!
Vi hann i alla fall med att vara vid poolen hela eftermiddagen i måndags, det var skönt! Igår spenderade vi eftermiddagen med att leta ett nytt däck till Carlos företagsbil vilket inte var lika enkelt som det kunde verka eftersom det var en udda storlek som de inte hade inne i lager på något ställe förutom ett, och det stället åkte vi ju till sist såklart! hehe Men till slut fick han sitt däck och även det andra lagat, för han hade helt förstört ett och det andra hade han fått punka på någon dag innan. Så det kan gå!

Vad finns det mer att berätta? hmmm..... jag har kommit långt i den tredje Stieg Larsson boken, spännande spännande! Jag läser varje ledig stund jag får över ungefär för jag är lite sån att när jag väl har börjat med en bok så kan jag inte sluta förrän jag har läst ut den.

Igår tränade jag faktiskt också, det var kryss i taket för det var ett tag sedan sist om man inte ska räkna de gånger jag har simmat lite när vi varit vid poolen, eller när jag springer när jag har bråttom någonstans (vilket i sig är ganska ofta) eller att jag alltid går fort. Jag och Carlos har nämligen köpt några små hantlar för att kunna träna lite hemma. Och hur kommer det sig undrar ni då? Jo, jag fick höra talas om en bra träning som finns på youtube av en jobbarkompis (tack tack för det!), och för denna träning behöver man hantlar. Träningen heter "30 days shred" av Jillian Michaels och är som ett styrketräningspass (3 olika nivåer) som man ska göra varje dag i 30 dagar. Jag kommer nog inte att göra den varje dag om jag känner mig själv rätt, men eftersom jag mest vill komma i form lite och hålla igång musklerna så funkar den bra för mig även om jag skulle hoppa någon dag ibland. Men mest för att vi snart ska på semester och då kan jag inte ta med mig träningen, så jag får nog börja om på riktigt när jag kommer hem sen. Men jag hoppas att det ska hjälpa lite i alla fall för att komma igång.

Ok, det var allt för denna gång!

Ha det bra! Fin det mar!

Sista natten för denna gången

Godmorgon alla glada!

Klockan är nu 05:26 lördagen den 11:e juli 2009. Japp så är det. Det betyder att jag nu har dryga 1,5 timmar kvar på min sista natt på detta nattskift. Det har varit 7 nätter i rad med varierande mycket jobb.

I natt har det faktiskt varit lite stressigt från och till... usch! hehe

I alla fall ska det bli skönt att vända tillbaka på dygnet igen, även om jag måste säga att jag just nu trivs ganska bra med det här.... vad är det för fel på mig? hahahaha  jag tycker att det är jobbigare att gå upp kl 05:20 för att börja jobba kl 7 på morgonskiften än att jobba hela natten och sova mer än halva dagen hihi. Förutom de första nätterna då, vilka är extremt jobbiga tills man har ställt om sig.

Det ska i alla fall bli skönt att röra sig på normala tider igen och kunna träffa lite folk och umgås mer med Carlos.

Imorgon har jag sagt att jag inte ska sova så länge för att kunna vända tillbaka på dygnet.... vi får se hur det går! hihi
Nu har jag 4 härliga lediga dagar att se fram emot! Gött!

Ha en härlig dag!
Fin de mar!

Vad det är härligt att sova!

God natt på er allihop!

Nu sitter jag här på jobbet och filosoferar.... klockan har precis passerat 4-strecket och det är 3 timmar kvar innan jag får köra hem och sova. Denna natt har varit lugn hittills och jag hoppas att den fortsätter så.

Igår gick det väldigt snabbt att ta sig hem och lite över 8 kröp en trött Ida ner i sängen och somnade fort. Jag sov till kl 14:30 och tänkte att "nej, än är jag inte utvilad" så jag somnade om och vaknade igen kl 16:30. Skönt var det att få sova ut och bli riktigt utvilad! mer utvilad än jag varit på länge! Konstigt det där med omvända tider alltså.... hehe. Det känns lite mysko att gå upp kl 16:30 och känna det som om det vore morgon eftersom man har hela natten man ska vara uppe.

När jag gått upp och ätit frukost och kollat lite på tv, märkte jag att jag hade massor av energi och jag plockade i ordning i köket och tvättade toan. Sedan hann jag inte mer innan Carlos kom hem. Vi åkte och tvättade bilen vid macken och när vi kom hem tvättade jag fönsterna på bilen bättre för att de skulle bli riktigt rena medan Carlos gjorde kvällsmat till oss. Det blev "pisto" med stekt ägg till kvällsmat, en av mina favoriträtter här i Spanien. Det är paprika, tomat, lök och zuccini (eller vad det heter på svenska nu igen) som man steker tills grönsakerna är mjuka och sen häller man på naturell tomatsås och låter det puttra ett tag. Sen äter man det med stekt ägg och bröd. Smaskens!

Mest vi åt kollade vi lite på ett av alla program om Michael Jackson som de visar på TVn dessa dagar. Man får väl säga att det är väldigt ledsamt att han dog nu när han skulle börja uppträda igen och han var ju inte speciellt gammal. Han är ändå ett av de riktigt stora musikgenier världen har haft, det råder det inget tvivel om. RIP Mickael...

Ha en bra dag allihop! Och snart ska jag få sova.... z z z z z z z z..... hehehe

Fin de mar!

Nattskift är slitsamt

Hej hopp!

Nu var det några dagar sedan jag skrev så en liten uppdatering är väl på sin plats nu. Så här kommer den...

Förra veckan jobbade jag dagtid måndag-onsdag och allt var som vanligt. Torsdag och fredag var helg för mig och på torsdagen passade jag på att möta upp Carlos i stan när han slutade jobba vid 14.15 och vi åt tillsammans på Makro innan vi åkte till poolen för att sola och bada hela eftermiddagen/kvällen.

På fredagen träffade jag José, en kompis från min tid som utbytesstudent här i Madrid, och vi gick en runda i centrum av Madrid och åt lite tapas. Jag köpte ett par fina örhängen också på en liten minimarknad som vi gick förbi. Sådana marknader brukar dyka upp lite varstans i detta land och jag är ett stoooort fan av dessa marknader och måste alltid stanna och titta lite... hihi :O)  På eftermiddagen gick jag till poolen och simmade och solade lite medan Carlos skjutsade sin pappa till sjukhuset för lite prover. På kvällen var vi bjudna på middag hos Ida K och vi fick massa hemlagad god spansk mat, smaskens! Vi var totalt 12 personer och det var skoj att se lite nya ansikten även om jag hade träffat de flesta innan. Som avslut på kvällen gick vi till en terass och tog en drink (även om jag då var trött och valde en cola istället hihihi). Det var en härlig dag!

På lördagen gjorde jag inte många knop och sov länge och låg sedan i soffan och slappade mest hela dagen. Jag skulle nämligen börja jobba natt och ville vara så utvilad som möjligt.
Nu är det måndag och jag är inne på min tredje av sju nätter... ojojoj... det här är jobbigare än jag trodde... men det ska nog gå bra hoppas jag! Bara att bita ihop!
Att ta sig hem imorse var en historia i sig... och ingen trevlig historia vill jag lova... jag hade lovat Carlos att hämta några grejor till honom hemma hos hans föräldrar på morgonen innan jag körde hem för han behövde ha dem med sig till jobbet. Dit hittade jag hur bra som helst, nästan så jag var stolt över mig själv hihi. Parkeringen var lite svårare och det tog lite tid innan jag kunde parkera vettigt. Sedan fick jag ringa på massa gånger på dörren för att Carlos pappa skulle komma och öppna vilket i sig inte är så konstigt eftersom klockan var lite över 7. Sen kom då det stora problemet.... att inte köra fel på vägen hem med alla avfarter man ska komma ihåg på motorvägen. Den första kom jag ihåg och den andra... men den tredje missade jag, attans! Så var jag plötsligt på väg in mot stan istället för ut ur den. Måste vända... och så hamnade jag inne i nåt kvarter och ringde Carlos för att be om vägbeskrivning. Ok, tror ni jag följde beskrivningen rätt? nej precis... jag svängde åt samma håll igen efter att ha virrat runt för att komma ut så samma väg (massor med enkelriktade vägar i denna stad). Men som alltid har jag lite tur i oturen och kom fram till den gatan jag kör på när jag kör hem från jobbet och hittade därefter hem. Men eftersom klockan då var vid halv nio så var det trafikstockning och istället för att vara hemma på 35 minuter tog det en timme... så därefter var det en hemskt trött och irriterad Ida som kröp ner i sängen vid kl 10 istället för kl 8 när jag borde varit hemma. Hahaha, är det något jag önskar att jag hade haft så är det lokalsinne! Kan man beställa det någonstans tros?

Ha en bra dag!
Fin de mar!


RSS 2.0