English!

Hey all my international friends!

I will try to write at least sometimes in english as well, so that you can, if you want, read about my adventures in Madrid, hehe. :O)
I hope you are all doing great!

As many of you know, I have a spanish boyfriend, and about a month ago or so I left Sweden to go to Spain to live with him. We live in a village outside Madrid called Meco. It's very close to a city called Alcalá de Henares as well, and very nice. We live in the part of the village that I call "the ghetto", but that is just because so many inmigrants, like myself, live here. Otherwise it is a very calm village as far as I know, and it's nice to live here, eventhough it take you some time to get to the city.
Well, these weeks we have started to get the apartment to look nicer, there is still a lot of work left to do, but it is getting better :O)  I have also been looking for a job, and I still am. I have got a Spanish ID number and some other papers as well, which isn't that easy as one may think.
And of course we have had some fun as well! :O) some partying, going to the cinema, and we have actually even been to the theater! As I love to go to the theater, and I have wanted to se a play here in Madrid for a long time, Carlos invited me last Wednesday. It was great! We saw a comedy made from one of Hitchcock's movies.
Yesterday we were at Anna's place having dinner with Anna, Ida K and another girl from Belgium. Anna and Ida K, for those of you who didn't know, are friends of mine from the time I was studying in Skövde. It was really nice to see them and we had a lot of fun :O)

Well that's all for now!
God night everyone!

Fin de mar!

Älskar teater!

Hej hopp!

Det var ett tag sen jag skrev, så jag ger er en snabb återblick på allt som har hänt sen sist. På torsdagen och fredagen förra veckan blev jag snabbt bättre från febern och på lördagen kunde jag följa med Carlos på kalas hos hans bror som också bor här i Meco. Det var hans yngsta dotter som fyllde år. Det bjöds på tapas av alla slag; spansk skinka, ost, pizzabitar, små rostade bröd med en god röra på, spansk potatisomelett eller tortilla de patata som man säger på spanska, och mycket mer. Och sen blev det tårta förstås. På söndagen tror jag att vi var hemma och fixade i lägenheten, men jag minns inte riktigt hehe.
I alla fall, veckan har varit ganska lugn, jag har mest rättat på min spanska-uppsats och hållt i ordning här hemma. Men på onsdagen tog jag bussen in till Madrid för att möta upp med Carlos hemma hos hans föräldrar. Jag hade luskat ut att vi skulle gå på teater men jag visste inte vilken pjäs vi skulle se, så jag var nyfiken när vi gav oss av mot teatern. Vi såg en komedi som var gjord utifrån en av Hitchcocks filmer som heter "De trettionio stegen". Den var jättebra, och de var fyra toppenskådespelare men speciellt en som jag tyckte var superrolig hehehe. Det är härligt med teater, jag får sådan lust att själv ställa upp i en pjäs! Det var en härlig kväll, tack Carlos!
På torsdagen åkte jag till Alcalá för att skriva in mig i arbetsförmedlingen här och jag hade fått en karta för att hitta till det kontor jag tillhör på det andra kontoret där jag varit på måndagen och frågat. I alla fall, kontoret låg i en del av Alcalá som jag aldrig hade varit i men med hjälp av kartan hittade jag dit utan problem. Men eftersom jag hade karta hade jag inte tänkt på att kolla så mycket på husen för att minnas var jag hade gått och när jag skulle tillbaka till busstationen blev det lite värre med att lyckas hitta, hehe. Jag, dum som jag är, trodde att jag inte behövde kolla på kartan eftersom jag mindes ju hur jag hade gått innan, eller hur? Men nej, inte då, först tog jag fel väg direkt i rondellen som låg precis i närheten av arbetsförmedlingen, men det märkte jag och gick tillbaka. Sen svängde jag vänster i stället för höger längre fram på vägen eftersom "jag tyckte att det såg rätt ut", men nej, så där gick jag och svängde på måfå i typ en halvtimme innan jag tänkte, men Ida du har ju en karta!! haha så där stod jag med kartan och försökte orientera mig på någon gata långt ifrån där jag börjat, trodde jag, för jag valde att gå åt vänster till slut och då, efter en pytteliten stund, var jag tillbaka i samma rondell där jag börjat igen!!! hahaha och jag tänkte, "men gick jag inte förbi de här husen nyss?" och så skrattade jag högt åt mig själv när jag stod där i rondellen och pustade. Sen, tack och lov, kollade jag på kartan och svängde HÖGER för att komma rätt till bussen! inte för att det blev samma väg som jag kommit, men till bussen kom jag :O) vilken pärs! men sån är jag, och nu känner jag ju till en bra bit till av Alcalá till nästa gång!
Fredagen skrev jag hela dagen, Carlos pappa kom med Carlos efter jobbet och de drog ut ett rör till vattnet för att ställa tvättmaskinen ute på terassen. Det blev bra.
Igår gjorde vi lite av varje, Carlos höll på att fixa med garderoberna så att vi snart kan få i ordning på alla kläder, och jag städade lite, lagade mat och rättade på uppsatsen. På kvällen var vi på middag hos Anna, min kompis från min pluggtid i Skövde, och Ida Karlsson, också sen tiden i Skövde, var också där och en tjej från Belgien. Det var mysigt och jätteskoj att träffas. Ida har varit iväg några veckor i Asien och rest och vi kollade på kort och fick höra hennes äventyr, vad spännande! Jag vill också resa! :O) Jag fick en jättefin sjal av henne också som hon köpt på resan, tack så mycket!
Idag har vi varit hemma hela dagen och mest haft det mysigt. Imorgon ska jag bli klar med uppsatsen har jag tänkt, så vi får se hur det går. Nu blir det till att hoppa i säng!
Sov gott allihop!

Fin de mar!

tjejerna

Carlos

Efterrätt

Sjuk, usch och fy!

Go' kväll!

I måndags hade jag som ni minns lite feber, och värre blev det, igår hade jag feber i princip hela dagen. Jag frös hela natten och vaknade vid halv sju med feber när Carlos skulle gå upp för att gå till jobbet. Jag gick och la mig i soffan efter att ha sagt hejdå till Carlos och tagit en alvedon. Där somnade jag sen om och vaknade igen vid halv elva eller så, och då hade febern lagt sig. På eftermiddagen mådde jag lite bättre och tog en dusch och när Carlos kom hem gick vi en runda till byn för Carlos skulle hämta ut biljetter till något som är en överraskning till nästa onsdag :O) jag undrar vart vi ska! I alla fall så blev jag snabbt sämre när vi kom hem och efter någon timme hade jag 40 graders feber och mådde jättedåligt. Så det blev till att av med lite kläder, en kall våt trase över pannan och ansiktet som kändes som om det kokade och fläkta med filten... febern gick sakta ner och till slut verkade alvedonen också och jag mådde bättre och kunde gå och lägga mig och somna lugnt. Usch för feber alltså! Idag har jag inte haft så mycket feber men otroligt ont i halsen och lite i öronen. Jag har sovit massor och sen kollat lite på film och nu ska jag och Carlos se ännu en film :O) mycket vila nu, så att jag blir bättre. Inte så mycket roligt dessa dagar alltså, men snart ska jag vara på benen igen!

Ha en tevlig kväll alla glada!

Fin de mar!


Spanskt id-nummer och en skön helg

Hej alla glada!

Förlåt att jag inte har skrivit på några dagar, det blev liksom inte av. Jag måste ursäkta mig för att jag inte har svarat på alla fina kommentarer också, jag har nämligen inte riktigt kommit på hur man gör det än... hmm.. jag är inte så teknisk av mig då va, som de som känner mig vet ganska väl hehehe...

I alla fall... i fredags var jag inne i stan, Madrid alltså, och skulle fixa spanskt id-nummer. Det gick hyfsat bra, men det finns inte så många bussar från Meco, så man får åka i god tid eftersom man inte vet om det kommer vara trafikstockning heller, och man vill ju inte komma för sent till en sån sak. Så jag tog bussen hemifrån klockan halv nio och sen metron till Puerta de Toledo, metron vid utlandskontoret där jag skulle vara klockan 11:00. Jag fick gå en sväng för att fördriva tiden och gatan bakom kontoret är den gatan där det är en stor marknad varje söndag, jättehärlig marknad faktiskt, jag gör alltid av med alla pengar jag har med mig där haha vet inte hur det går till men så blir det alltid, så det kanske är därför jag inte brukar ta med mig för mycket. I alla fall, det kändes lite konstigt att gå där utan alla stånden med massa grejor och allt folk, för där brukar vara knökat med folk, och nu så här på morgonkvisten en vanlig vardag var där knappt en männsika och de små butikerna höll på att öppna för dagen. Jag stötte på två studenter från England eller USA eller nåt som ville fråga mig några frågor om området, hehe dom blev ganska lättade när de kunde fråga mig på engelska för de var collegestudenter och pratade inte så jättebra spanska, gulliga var dom i alla fall, hihi.
Sen blev det i alla fall dags för att ta mig till utlandskontoret och där fick jag vänta i en halvtimme bland folk från världens alla hörn, innan jag kom in till tanten som skulle ge mig mitt blåa papper med ett nummer på. Och så klart, eftersom det är jag och ingen annan, så går inget som det borde, och jag hade bett om ett likadant nummer på Mallorca för två år sen när jag var där och jobbade på sommaren men fick det aldrig då och behövde inte det då heller visade det sig så därför tänkte jag inte mer på det, och nu kunde tanten inte fixa i datorn med ett nytt eller nåt, så jag fick vänta en halvtimme till. Jag hann under tiden prata lite med en irländsk gubbe som hade bott här i mer än halva sitt liv, och jag måste säga att sånna där möte med folk är ganska intressanta, för man lär sig alltid nåt och får en annan människas syn på saker och ting. Han var väldigt trevlig. Sen fick jag till slut mitt nummer och gick därifrån nöjd och glad hehe. Sen tog jag metron till Carlos jobb och väntade ytterligare en stund tills han slutade och sen åkte vi och åt på ett ställe som man kan välja vad man vill ha från olika bord, gott gott!
På kvällen gick vi på bio med Anna, min kompis från min tid i Skövde, och såg Transiberian, en lite udda film om några som åker den transiberiska järnvägen, men den var väldigt bra gjord, även om den nästan blev lite långdragen innan det hände något. Jag gillade den, men jag blir så nervös av sånna filmer som är så där att någon blir indragen i sånt som den inte har gjort. Efteråt åkte vi en stund till en bar som en av Carlos kompisar, Pablo, har öppnat för lite sen och träffade några av Carlos kompisar och tog en öl. En bra dag.
Lördagen var ganska lugn, jag och Carlos var och tittade på köksmöbler, för vårt kök är ganska så spartansk än så länge, men det kommer bli jättefint. Det är bara så svårt att bestämma sig för vad man vill ha när man ska ha det för en lång tid sen! hehe. Vi får se hur det blir, ska få några förslag från olika ställen. Efter det tog vi det lugnt hemma bara, likaså på söndagen. Fast på söndagen hann vi med att springa en runda också ute på landet, ganska platt runt Meco faktiskt, även om man ser kullarna en bit bort.
Idag, måndag, har jag mest tagit det lugnt och rättat lite på min spanskauppsats, måste få den klar. Nu sitter jag här och skriver, håller på att bli sjuk, har lite feber och ont i halsen, låt oss hoppas att det bara är en förkylning.
Ha nu en bra vecka allihop, så ska jag se om jag kan klara av att svara på era inlägg :O)

Fin de mar!

Myspys

Helloooou!

Igår var en bra dag. Jag fick gjort mycket av det jag hade tänkt mig. Jag var på banken och fixade ett ärende, jag sprang en hyfsat lång runda och såg några gator i byn som jag aldrig hade sett innan, jag sökte många jobb, och jag köpte lite röda doftljus och torkade blommor som luktade gott för att överraska Carlos och göra det lite mysigt tills han kom hem. Så jag tände massa ljus, med torkade blommor runt de som stod på bordet och så fixade jag iste med hjärtansisbitar i samt skivad frukt att äta till :O)  Carlos blev jätteglad och vi satt och lyssnade på musik, åt frukt och turrón (spanskt julgodis som Carlos hade köpt med sig hem) och pratade en lång stund, mysigt! Det är verkligen värt att lägga manken till ibland för att överraska Carlos och få en underbart mysig kväll!

Idag sov jag länge på soffan efter att ha sagt hejdå till Carlos när han åkte till jobbet. Sen ringde de från Adecco i Alcalá och ville intervjua mig för ett administrativjobb så jag gjorde mig klar och åkte dit. Känns som om det gick hyfsat bra och tjejen sa att hon skulle ge företaget mitt CV, så vi får se vad som händer sen.

Ikväll har vi bara tagit det lugnt, gjort grönsakssoppa och slappat... fattar inte hur snabbt kvällarna går. Jag antar att det är för att jag är med Carlos :O) hehe.  Nu ska jag sätta mig en stund framför TV:n innan jag hoppar i säng, så god natt på er gott folk!

Fin de mar! Ciao!


Usch för att leta jobb

Goddag!

Igår letade jag jobb i princip hela dagen och var allmänt på dåligt humör som jag blir av att fylla i CV överallt och sitta och leta efter saker på internet. Det är tur att Carlos har tålamod med mig sådana dagar, för ibland undrar jag hur han pallar med mig, hehe. Men men, jag fick mitt CV inskrivet på flera sidor och jag sökte några jobb, plus att jag skickade mitt CV till några företag. Får se om jag kan söka några jobb idag också. Först ska jag kila till banken ett ärende och förhoppningsvis ska jag lyckas ta mig ut och springa en runda i eftermiddag. Solen tittar fram nu också, så det hjälper det goda humöret på traven :O) 

Ha en bra dag allihop!

Svej o hej!


Madrid, Madrid

Hej hopp!

Detta blir mitt första inlägg här. Jag har nu bott i Meco, utanför Madrid sen förra fredagen, alltså en vecka och tre dagar. Denna veckan har jag mest städat i lägenheten, fixat med massa papper till ansökningar om spanskt ID nummer osv. Jag har i alla fall hunnit med lite roligt också, jag och min pojkvän Carlos va ute med några svenska och spanska kompisar i Alcalá i lördags. Alcalá är den närmsta staden från Meco, bara några kilometer, men vi brukar alltid gå ut i Madrid annars, så det var skoj att prova något nytt. Först gick vi och åt tapas och sen gick vi vidare till två andra ställen och dansade och hade skoj.
Idag har jag varit vid universitetet la Complutense i Madrid, där jag puggade som erasmusstudent för tre år sedan, där jag träffade min kompis Yesica som jag lärde känna då. Vi käkade och pratade massor, för det var ju ett tag sedan man sågs. Det var skoj att träffa henne igen. Jag sprang på José innan jag hade bestämt med Yesi, också han en kompis från min tid som erasmus, så jag hann ta en snabb kopp te med honom och ta igen lite vad som hänt sedan sist vi sågs. Sen tog jag metron till Carlos föräldrars lägenhet där Carlos väntade, och sen åkte vi hem, käkade hemmagjord pizza och mös framför TV:n. Och nu sitter jag här.
Imorrn ska jag försöka ta tag i att leta jobb på riktigt. Jag behöver verkligen hitta ett jobb nu. Hoppas hoppas! Under tiden får jag fixa med allt annat, lägenheten, alla papper, det sista jag har kvar att rätta på spanska-uppsatsen från Lund och sånt där. Det är i alla fall skönt att äntligen bo med Carlos och träffa honom varje dag :O)  Nu ska vi hoppa i säng för Carlos ska upp tidigt och jobba, även om han redan sover på soffan brevid mig hihi.
Fin de mar! (som jag lärde mig säga på Mallorca när man gick hem från jobbet på natten, och som de sa betyda typ "vi ses imorgon" eller något liknande om jag minns rätt. Ingen annan jag känner här i Spanien som vet vad det är, så jag vet inte om de drev med mig eller det är något typiskt därifrån hihi, men jag gillar uttrycket ändå)

God natt!


Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkomna till min blogg! Här kommer jag skriva om hur det går att bo i Spanien och allt möjligt annat skojigt. Jag hoppas ni ska tycka om den.

Hälsningar,
Ida

RSS 2.0