Myshelg

God morgon alla glada!

Här kommer en liten redogörelse för hur helgen har varit.
I fredags slappade vi bara och kollade på tv på kvällen. Mysigt!

I lördags var vi hos Anna på eftermiddagen och badade i hennes pool och solade lite. Ida K var också där. Vi hade tagit med oss lite tinto de verano (rödvin blandat med en slags sockerdricka, mumsigt uppfriskande när det är varmt) och kanelbullar som mormor hade skickat med mamma o pappa när de var här. Oj oj oj vad gott det var!
På kvällen åt jag och Carlos tapas och sen mötte vi upp Ida K och hennes kompis för att ta en öl på en av de många uteserveringarna som finns på sommaren i Madrid. Vid ett-tiden åkte vi hem nöjda och glada med dagen.

Igår, söndag, var vi bara hemma. Vi städade lägenheten vilket behövdes och jag läste massor i den andra Stieg Larsson boken som är så spännande att jag inte riktigt kan slita mig ifrån den. På kvällen kollade vi lite på fotbollen på tv:n och avslutade sedan med en komedifilm innan det var dags för sängen.

Nu sitter jag på jobbet och plitar lite här medan jag väntar på nästa samtal. Undrar varifrån de ringer härnäst..... kanske Polen, Israel eller möjligtvis Finland? Kanske blir det Sverige.
Idag slutar jag kl 18:00... så det är ganska många timmar kvar....

Ha en bra dag allihop!

Pöss och kram!
Fin de mar!


Jobba, jobba

Tjolahopp!

Idag har det inte hänt speciellt mycket. Jag har jobbat från 07:00 till 15:00. Är lite trött nu efter att ha jobbat morgonskiftet nu i ungefär en månad. Jo, för numera jobbar jag skift; morgon och kväll, samt natt en vecka varannan månad. Det går bra hittills tycker jag. Jag är lite trött på morgonen bara hihi, som de flesta av er säkert redan vet :O)

Idag hämtade Carlos upp mig efter jobbet och vi åkte till Makro och åt, ett ställe vi brukar käka på speciellt på fredagar och där man får två rätter, efterrätt, bröd och dricka för ca 9 euro/person. Men idag delade vi på en meny för vi var inte jättehungriga och när man äter en hel meny själv så blir man så mätt så man inte kan röra sig och behöver sova siesta akut efteråt hahaha det kan mamma och pappa intyga ;O)
Eftersom det var så mycket trafik på vägarna så stannade vi och gick lite i affären intill restaurangen för att se om trafiken lugnade sig lite. När vi efter någon timme åkte hemåt stötte vi ändå på lite trafikstockning och det tog lite längre tid än vanligt att komma hem.

Ikväll blir det film och myskväll i soffan för jag är sleden! hihi
Imorgon blir det nog sol och bad vid poolen, för det är enda sättet att vara utomhus på detta ställe på sommaren, om man inte vill svettas enormt mycket och bli på dåligt humör av värmen (i alla fall i mitt fall), hehe!

Jag har hört att det ska bli varmt och skönt även i Sverige i helgen, så njut och ha det gött ni som befinner er däruppe på de nordligare breddgraderna!!

Tjenahej svej!

Fin de mar!


Mat och marknad

Hej hopp igen!

Ja middagen med Carlos föräldrar gick bra :O) Det var trevligt att träffas allihop tillsammans igen och se när Carlos föräldrar babblar på så man inte hinner med att översätta hälften och mina föräldrar nickar och ler och försöker förstå något av det de pratar om hihihi  samt alla vänlighetsfraser på bägge språken som flyger hit och dit i luften och man försöker översätta så gott man kan så att det ska passa in i det andra språket. Maten var jättegod och man blev väääldigt mätt. Ja, mamma och pappa fick nog äta så det stod ur öronen när de var här hihi, man måste ju försöka leva upp till all god mat man får när man är hemma! ;O)

På söndagen var vi på marknaden "el rastro" i Madrid. Det var varmt och trångt då det alltid är massor med folk där och på sommarhalvåret kommer det dessutom fler turister vilka gör att det blir ännu mer folk. Mamma och pappa handlade massa fina saker, även några till mig och mina systrar, tack så mycket!

På måndagen åkte mamma o pappa hem tidigt på morgonen och det blev tomt i lägenheten. I veckan har jag mest jobbat och slappat då det är för varmt för att vara ute tycker jag och jag är så trött när jag kommer hem från jobbet nu när jag går upp kl 5.20 varje morgon och börjar kl 7. Igår gick vi i alla fall en liten runda och passade på att hälsa på Carlos bror Ángel och hans familj som också bor i Meco, samt leka lite med deras hund Cobu som är så söt. Det är typ en blandning mellan en golden retriver och en tax, för den ser ut som en golden men har lång kropp och korta ben som en tax hihi, ganska skojig mix måste jag säga!

Nu blev det ett långt inlägg igen..... hmm..... får skriva oftare istället.....
ha det bra nu allihop!

Over and out från ett grymt hett Madrid!
Fin de mar!


Härligt med besök!

Hej hopp!

Nu ska vi se om jag klarar att hålla liv i min lilla blogg, samt inte skriva långa noveller varje gång jag skriver...  en viss syster har klagat på det nämligen hihi :O)

Ja under våren har det hänt ganska mycket och ändå inte.... jag har bytt arbetsuppgifter inom företaget och jobbar nu med att auktorisera transaktioner mm inom de nordiska länderna, samt Östeuropa och Sydafrika. Därmed blir det mycket svenska och engelska nu istället för spanska på jobbet. Jag trivs forfarande väldigt bra och jag gillar detta jobbet bättre än det andra :O) även om man saknar lite folk från innan också.


Förutom detta har vi fortsatt att förbättra lägenheten, varit på weekend på Mallorca för att få lite sol o bad vid stranden samt varit hemma en sväng i Sverige för att fira födelsedagen med familjen och för att träffa alla. 

Nu är mina föräldrar på besök och det är så härligt att träffa dom! De kom i onsdags och sedan dess har vi hunnit vara inne i stan på en lång shoppingrunda, varit vid poolen och solat och badat, ätit svensk midsommarmat och druckit Skåne och sangria m.m. Idag ska vi ut och äta med Carlos och hans föräldrar. Det ska bli spännande eftersom de bara träffats en gång tidigare för 4 år sedan och de förstår inte varandra allt för bra då Carlos föräldrar inte pratar engelska och mina föräldrar endast kan lite spanska som de lärt sig på en kvällskurs de gick för ett tag sedan, vilket i sig är väldigt snällt av dem att ha gjort :O)

Nu sitter jag här på jobbet och väntar på att sluta kl 15...   snaaart får jag gå!

Ha en bra dag allihop!

Fin de mar!

RSS 2.0