Julen närmar sig

Hej hopp i stugan!

Nu börjar julen att närma sig, och kylan har kommit även till Madrid. Vi har haft den första snön i veckan, som stannade några timmar innan solen kom fram på dagen och allt försvann hehe.

Sedan sist jag skrev har det hänt en hel del.

En helg i november lämnade jag och Carlos Madrid för att komma bort lite och slappna av. Vi gav oss av tidigt på lördagsmorgonen och Carlos tog med mig till ett gammalt kloster som kallas "el monasterio de piedra" (stenklostret). Det var ett väldigt fint gammalt kloster, men vad som var ännu finare var naturen runtomkring. Där var fullt med stora ekar och eftersom det var höst hade de gula, röda och bruna löv. Dessutom var där fullt med små bäckar och några stora och små vattenfall. Det högsta hade 50meters fall och bakom kunde man stå inne i en grotta. Av ångan från fallet, så var växterna runtomkring alldeles gröna och det fanns massor av växter. Det var såååå fint! Verkligen värt ett besök även om det ligger väldigt avsides och mitt ute i ingenstans hehe.
Efter att ha spenderat dagen vid klostret åkte vi vidare till Zaragoza, där vi beställt rum på ett hotell alldeles bakom det stora torget i centrum. Vi lämnade av våra grejor i rummet och gick ut en runda för att titta på centrum och hitta någonstans att äta middag. Zaragoza är en underbart fin stad med den stora domkyrkan i centrum med sina fem torn. Dessutom ligger den alldeles vid stranden av Spaniens bredaste flod, el Ebro. Vid torget ligger också katedralen som utanpå ser liten ut i jämförelse med domkyrkan men som innuti rymmer mycket äldre kultur med sina fina målningar, statyer etc. Staden präglas av floden och den finns i närheten vart du än befinner dig. Vi åt middag på ett ställe där de hade tapasbuffet, sen gick vi ganska snart tillbaka till hotellet för att sova efter en lång dag ute i friska luften.
Dagen därpå hann vi med väldigt mycket faktiskt. Vi var inne i katedralen och tittade, domkyrkan hann vi med dagen innan, efteråt var vi inne på en konstutställning med oljemånlingar som hade motiv från trakten. Därefter gick vi till ett gammalt arabiskt palats som senare också hade varit romarnas och de spanska kungarnas, vilket gjorde att det bestod av flera olika stilar och de olika delarna var olika gamla. Väldigt fint var det! Efteråt stannade vi på en bar och åt lunch för att sedan strosa runt bland gatorna och utforska centrum. Vi såg allt från moderna byggnader till gamla romarlämningar och en amfiteater (eller hur det stavas). Lite senare på eftermiddagen åkte vi ut till en park där de hade den stora kulturutställningen "Expo" förra året. Där hade de byggt väldigt moderna byggnader och gångar, samt en jättehäftig bro över floden. Väldigt fint även detta. Efter att ha tittat på parken begav vi oss hemåt igen, väldigt nöjda med helgen och jag förälskad i Zaragoza.

Under denna tiden har vi också hunnit med att gå på middag med Carlos vänner. Vi var fyra par, och Dani och Simone bjöd på massor med tapas. Vi hade väldigt trevligt och jag hoppas att vi kommer att träffas igen, kanske därhemma när vi har fått lite ordning i lägenheten.

Jag har också hunnit träffa José från tiden på universitetet här för att äta frukost och gå lite i centrum och titta i affärer för att leta julklappar. Det är alltid roligt att träffa lite kompisar!

I söndags var vi med Ida K och hennes pojkvän Sean i Alcalá för att visa Sean staden och för att käka tapas. Idas vänner Sofia och Jaime kom också med för att käka lite tapas. Det var en väldigt mysig eftermiddag i Alcalá även om det var väldigt kallt ute och alla frös vi som bara den hihi. :O)

Nu jobbar jag den näst sista natten för detta nattskift... och nästa vecka blir det till att hitta de sista julklapparna, jobba lite till och fira jul med Carlos familj. Lite trist är det att inte kunna åka hem till julen i år heller, men det är sånt man får ta när man måste jobba antar jag. Vi kommer i alla fall hem till nyår!

Julen närmar sig alldeles för fort, och jag har inte hunnit julpynta än ens en gång, vi håller ju fortfarande på med alla ändringar i lägenheten... hoppas jag hinner med att göra det innan julafton iaf! Liten plastgran ska fram! haha ja vad gör man inte när det inte finns riktiga granar att köpa?! :O)

Kram och hej!
Fin de mar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0