I just loooove Portugal!

Hej och hallå!

Ja då var det dags att berätta lite om vår vecka på andra sidan gränsen här nere på den Iberiska halvön, närmare bestämt vår vecka i Portugal. Portugal, Portugal... man kan tro att det är ungefär samma sak som Spanien att åka till Portugal, och det är ju inte så konstigt när man tänker på att de bägge länderna ju ligger bredvid varandra. Men så är ändå inte fallet tycker jag. Portugal har den där känslan av att åka tillbaka i tiden med gamla bilar och lastbilar, trampmopeder, kaklade husfasader, övergivna hus som vuxit igen osv. Samtidigt är Portugal mycket grönare än större delen av Spanien då molnen från Atlantkusten ofta stannar i bergen i Portugal, vilket även gör att det regnar mer och luften är fuktig. Men landskapet är vackert, väldigt vackert! Och i Portugal hittar man god mat för ett billigt pris. Specialiteter är fisk- och skaldjursgrytor med ris vilket man måste prova på om man åker dit.

Vi bodde denna gången i en liten by som är känd för sitt 1100-talskloster och som heter Alcobaca. Vi bodde på ett litet hotell mitt emot klostret och hade utsikt över det och torget, verkligen fint! God frukost fick vi på hotellet också! Byn låg ungefär 13km från kusten i västra Portugal och varje dag tog vi bilen för att åka och se lite olika byar runt omkring, samt för att åka till stranden och sola och slappa. Det fanns mycket att se runtomkring i byarna och vi har sett många kyrkor, gamla borgar, fina gamla hus på små slingrande gator, fina utsiker över byar och hav, solnedgångar, underbara stränder och mycket mer. Det finns många orörda stränder längs med kusten där tallar och andra växter breder ut sig innan man når sandstranden och man ser endast någon enstaka liten gård. Dessutom finns det inte många personer på dessa stränder och man kan hitta ett ganska avskilt ställe. Det är lite annat än i Spanien där hotellen trängs ända in på stranden nästan, även om detta även finns inne i byarna i Portugal. Vi var också och såg några fina grottor på vägen dit som har bildats under tusentals år. Det var en väldigt speciell känsla att se dem och känna att man själv finns här på jorden under en så kort tid. Vi åkte också till ett glasbruk där de blåser glas och till en liten butik på landet som sålde handmålade keramiksaker. Vi köpte lite grejor till lägenheten, väldigt fina! Och det blev även lite annan shopping under veckan.

På det hela var det en väldigt lyckad semester och jag måste säga att jag gillar verkligen Portugal, i alla fall när det gäller att koppla av, äta gott, få vara ifred på stranden och slippa trängas med tusentals andra turister, och såklart för att shoppa eftersom det är billigt :O)

Det var allt för denna gång!
Och så klart ska jag lägga upp lite bilder när jag får tid.


Fin de mar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0