Regn regn regn och massor med mys

Hallå i håsan!

Ja, då var det några dagar sedan jag skrev igen... jag förstår inte hur dagarna bara kan flyga förbi sådär hmm... :O)

I torsdags tog jag det ganska lugnt, letade lite jobb och skrev mail osv. och på kvällen minns jag faktiskt inte vad vi gjorde.

I fredags åkte jag till Alcalá för att skriva in mig på några ställen som förmedlar jobb. Först var jag på ett kommunkontor eller något liknande och sen var jag på ett kontor som hjälper univesitetsstudenter att komma ut i arbetslivet, men egentligen bara studenter från universitetet i Alcalá, så jag vet inte om jag kommer få skriva in mig, men jag fick ett möte för lite yrkesvägledning i alla fall, där de ger en tips för att förbättra CV:t och var man ska söka jobb samt berättar lite hur allt fungerar. Jag hoppas det ska hjälpa mig lite på vägen för att lättare kunna hitta ett jobb. Efteråt satt jag en stund och njöt i solen på torget i Alcalá innan Carlos kom och hämtade mig på väg hem från jobbet. När vi kom hem åt vi och på kvällen åkte vi till en av affärerna där vi hade kollat på kök och beställde köket, så denna veckan ska de komma och mäta och kolla och någon gång efter jul ska vi få nytt kök! Jippi!! :O)

Torget i centrum i den gamla delen av Alcalá. Så mysigt!
Torget i centrum av Alcalá. Det är den gamla delen av stan, den är så mysig!

Här kommer lite fler kort från denna fina stad! :O)
AlcaláJag solar lite :O)Härliga rosor på torget mitt i vintern hihiHuvudbyggnaden för Universitetet
En liten söt fågelEn av många storkar som finns i den här staden. Bara runt torget kan man se kanske 10 storkbo på hustaken :O)

I lördags var Carlos tvungen att åka och jobba. Han har jouren denna veckan och om det blir något fel med elektriciteten måste han åka för att kolla så att de som lagar det har allt de behöver, så att de gör som de ska osv. Jag sov länge och sen åt jag frukost framför TV:n för att sen göra vid en härlig pasta sallad till lunch till Carlos kom hem. Resten av dagen var vi bara hemma och tog det lugnt för det var jättemulet och regnade. På kvällen mös vi framför en film.

Igår, söndag, var vi hemma på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi hem till Anna och fikade pepparkakor och drack glögg. Ida K var också där. Det var riktigt mysigt och skoj att träffas, tack Anna för en god fika! Efteråt åkte jag och Carlos in till centrum för att titta lite på julpyntet och alla ljusen de har satt upp. Jag har som ni vet varit där innan, men bara på dagen när lamporna inte varit tända och det var så fint att se det på kvällen med allt upplyst. Dessutom är det mysigare att gå där i centrum med Carlos istället för ensam :O) hehe. Det dumma var att det ösregnade. Som tur var hade Anna lånat oss ett paraply, så vi kunde hålla oss någorlunda torra hehe. Efter att ha strosat runt lite och kollat på marknadsstånden med julpynt, peruker, tomteluvor och annat så gick vi in på Pans & Co och åt lite grann för att kunna torka lite och värma oss. Sen tog vi metron tillbaka till Anna, där vi hade lämnat bilen. Det är svårt att parkera i centrum så därför tar vi oftast metron dit och parkerar någon annanstans. När vi kom hem åt vi tacos och jag kollade på Oliver Twist, den nya versionen av filmen, som gick på TV:n medan Carlos sov på soffan :O) hehe.

Här kommer några bilder från kvällen på stan:
Jag vid julgranen i centrum av Madridjulpynt i stanJulpynt på Stortorget i Madrid (Plaza mayor)Julpyntet vid Puerta de Sol (Solporten), det som räknas som centrum av alla nationella vägar i Spanien och Madrids kärna.Jag och Carlos på Pans&Co för att äta lite och torka lite hehe

Idag har det också regnat och vi har varit hemma och gjort vid garderoberna. Nu är två nästan helt klara och vi har hängt in kläderna och organiserat allt i byråerna som vi har köpt. Vad skönt att inte behöva ha kläderna i en hög i resväskan och överallt! (bilder kommer imorgon eller så). När vi var klara gjorde vi pizza och satte oss framför en film, men halvvägs in i filmen ringde de till Carlos och han var tvungen att åka iväg och jobba igen, typiskt! Så nu sitter jag här och väntar på honom, hoppas han kommer hem snart. Förresten, det är helgdag i Spanien idag och därför har Carlos varit ledig på dagen, så det har varit härligt att ha honom hemma :O) Nu ska jag kolla lite på TV och se om Carlos dyker upp.

Sov så gott!

Fin de mar!

Kommentarer
Postat av: Hanna

ni verkar ha haft ett par trevliga dagar. Många fina foton ju :).. synn att de regnar, de e ingen brist på det här hemma heller! kramar

2008-12-09 @ 17:53:25
URL: http://kompez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0