Måndag morgon

Hej svejs, clownfejs!

Hoppas att ni hade en härlig helg!
Själv har jag ju jobbat i helgen, men den har ändå varit hyfsad. Nu är det måndagsmorgon och man sitter och halvslumrar framför datorn på jobbet. Ja, visst är det väl härligt med måndagsmorgonar! :O) hihi

I lördags åkte jag och Carlos och handlade lite kläder, presenter och annat framåt kvällen. Jag jobbade ju till kl 15 och när jag kom hem hade Carlos gjort mat till mig och efter det kröp jag upp i soffan bredvid honom och såg en film på tvn medan han sov siesta. Sen åkte vi som sagt och handlade. Jag hittade en vinterjacka i mörkblått, jättefin. Sen köpte jag två tunna polojumprar till att ha under nu till vintern. jag hittade också några julklappar, så även om det är mycket kvar att köpa så har jag i alla fall kommit igång! hehe Vi köpte också en present till Carlos systerdotter, som vi skulle på kalas till dagen efter. 

Igår, söndag, jobbade jag också till kl 15. Sedan blev det lunch framför en film på tvn igen medan Carlos som vanligt sov siesta som han brukar på helgen. Framåt kvällen kom Carlos föräldrar och hans bror José med flickvän förbi för att se på våra förbättringar av lägenheten. De tyckte att den hade blivit fin. Efteråt åkte vi bort till Carlos andra bror, Ángel, som bor i Meco liksom vi, för att fira hans dotter Diana på födelsedagen. Det bjöds på tapas och tårta och det blev mycket stoj och stim som det brukar. En trevlig kväll i alla fall! Och efteråt kom också Carlos syster Rosa med familj förbi vårt för att se hur lägenheten hade blivi, innan de fortsatte hemåt.

Nej, om man skulle ta och arbeta lite, eller vad säger ni?
Hoppas ni får en bra vecka!

Fin de mar!




Att träna är bra!

Hej hopp!

Förra helgen hände inget speciellt vad jag kan minnas. Jag jobbade morgon och eftermiddagarna spenderade jag med Carlos.

Sen jobbade jag måndag och tisdag likadant, för att sedan vara ledig onsdag, torsdag och fredag. Härligt!

I måndags var Carlos ledig för det var helgdag i Spanien. Men jag var tvungen att jobba, lite tråkigt.
På eftermiddagen gjorde vi inte så mycket mer än att pyssla lite i lägenheten och kolla på tv.

Jag har funderat länge på att börja träna igen och jag har varit runt på de tre gymen som finns i Meco för att jämföra dem. I tisdags bestämde jag mig då till slut för att en gång för alla ta tag i träningen, så jag gick och pratade med gymet som ligger närmast och bestämde med dem att prova på ett pass som heter Batuka dagen därpå. Gött! Första steget tagit!

På onsdagen städade jag lägenheten, tvättade lite kläder och började på att lägga upp gardinerna till sovrummet. Klockan 18 var det då dags för Batuka och jag begav mig till gymet. Det var inte så många i gruppen och de flesta var betydligt äldre än mig, men det var ett skoj pass och jag blev riktigt trött, speciellt i benen! Efteråt skrev jag upp mig på 3 månader, för de hade en rabatt så det blev billigare då.

I torsdags lade jag upp det sista på gardinerna och strök dem och hängde upp dem. Oj vilken tid det tar att göra vid gardiner! Men fint blev det! Vilken skillnad det är när man har gardiner i fönstret! På kvällen tog jag bussen in till stan och mötte upp Carlos. Sen åkte vi in till centrum och träffade Ida K. Vi skulle gå på bio hade vi tänkt, men vi kom försent till den tidiga visningen av filmerna och Carlos skulle jobba dagen efter så han kunde inte gå på den sena. Så vi gick till en bar och tog en öl istället. Det var i alla fall skoj att komma ut lite och träffa Ida, för det är inte så ofta det blir av. Vi får se om vi kan komma iväg och gå på bio nästa vecka istället.

Igår, fredags, gick jag och testade pilates på gymet på morgonen. Det var jättebra streching och träning för ryggen och magen. Jag behöver verkligen träna ryggen. Instruktören var jättebra och hon rättade en när man gjorde fel och visade hur man skulle göra övningarna. Vad det är bra att träna! Efteråt duschade jag snabbt för att sedan ta bussen in till stan och möta Carlos vid Makro för att käka med honom. På eftermiddagen handlade vi lite allt möjligt som vi behövde och sedan blev det myskväll hemma. 

Och nu sitter jag på jobbet och plitar lite här. Hoppas det händer något skoj i eftermiddag! 

Ha en fortsatt trevlig helg allihop!

Fin de mar!

 

Mycket att göra

Godmorgon alla glada!


Hoppas morgonen varit bra! Själv sitter jag på jobbet och väntar på nästa samtal...

De sista dagarna har varit ganska så händelserika. I förgår, onsdag, jobbade jag till kl 15.30 för jag tog en halvtimme ledigt efter att vi hade haft möte. Jag åkte till Canillejas för att vänta på bussen hem. Kallt var det och jag hade sovit 2 timmar den natten för jag har fortfarande inte helt lyckats vända tillbaka på dygnet efter nattskiftet, så jag satt och somnade på busshållsplatsen. På bussen sov jag i princip hela vägen hem.
När jag väl var hemma, var Carlos redan där och höll på att sätta upp bordet och hyllorna vi köpt till tvättrummet. Han svor lite över IKEA, eftersom han var tvungen att sätta ihop allt själv och eftersom vi inte hade fattat att vi skulle köpa två ben till till bordet hihi. Men det löste sig ändå, så nu har vi det fint och ordnat ute på terassen i vårt tvättrum :O)
Medan Carlos höll på med att försöka få upp allt där ute, så gjorde jag vid en av de tavlor som vi ska ha i vardagsrummet. Det är canvasdukar som jag tänkte spänna upp tyg över. Jag hann bara göra en, för sen var jag för hungrig och trött för att fortsätta, men den blev väldigt fin. Nu fattas det bara den andra också. Kanske jag kan göra den idag.

Igår, torsdag, jobbade jag till kl 15.00. Sen gick jag hela vägen till Canillejas (det tar ca 30min), för att ta bussen hem. Men bussen går inte förrän kl 16.30, så jag gick en runda däromkring och sen fick jag sitta och frysa på busshållsplatsen i ca 40min. Men till slut kom bussen och jag kunde åka hem. När jag kom hem vilade jag en stund och satt framför datorn och kollade på soffor, för vi vill köpa en ny soffa. När Carlos kom körde vi till köpcentret för att titta på gardiner och handla lite mat. Jag hittade ett par gardiner men jag köpte inte dem för jag ville kolla lite mer först, men jag har bestämt mig för dem till slut för jag hittade inga andra. Det är ett par mörklila gardiner som ska vara till gästrummet där vi har målat beige på väggarna. Jag köpte en fin lila kudde också till att ha på sängen där. Vi käkade på McDonalds innan vi åkte hem för det var sent och jag ville gå och lägga mig direkt och inte behöva laga mat också först. Gott med mackedonken ibland alltså. Jag vet att många inte gillar maten där, men jag har en såndär svaghet för pomfritt alltså, och för dom där vanliga små hamburgarna som jag blir sugen på ibland :O) hihi. När vi kom hem stupade jag i säng.

Det var de senaste dagarnas strapatser. Idag blir det nog lite mer pysslande hemma i lägenheten för vi har gardinstänger som ska sättas upp och lite annat smått och gott som måste göras.

Ha en fortsatt bra dag!

Ciaaao! Fin de mar!

Härliga höstdagar!

Hej svej!

Efter nattskiftet har jag varit ledig i 4 dagar. I lördags sov jag till kl 13 och när jag vaknade hade Carlos gjort mat till oss :O) underbara Carlos!

På kvällen gjorde vi inte så mycket, utan vi tog det lugnt med en film och popcorn, mysigt!

Söndagen blev däremot en händelserik dag. Vi tog motorcykeln in mot stan men vi åkte till en av alla förorter som finns till Madrid. Carlos ville nämligen visa mig något ganska så speciellt. Det är en man som under 40 år och helt utan utbildning har byggt upp en katedral. Den är allt annat än perfekt och den är långt ifrån färdig, men den har ändå sin charm och det är underligt hur någon kan lägga ner mer än halva sitt liv till att försöka göra något sådant. Dessutom berättade han med stolthet om hur han lyckats få ihop olika delar och hur han löst problem på olika sätt. Han måste vara en arbetsam och envis man.
Efteråt åkte vi och åt på Makro och sen blev det en sväng förbi Carlos föräldrar för att säga hej. Sen åkte vi till parken och spelade kubb i det fina vädret. På kvällen blev det middag framför ett av de få program vi följer, Pekin Express, en tävling där det gäller att lifta sig fram genom asien och komma först till olika platser. 
Det var en underbar dag med min gulleplutt!

På måndagen sov jag länge och sen städade jag lägenheten tills Carlos kom hem. Sen gjorde vi inte så värst mycket på kvällen. Jag satt och surfade lite på nätet medan Carlos spelade Wii.

Igår, tisdag, jag gick upp när Carlos åkte till jobbet och satte mig framför datorn en stund. Vid 10-tiden var jag trött eftersom jag inte sovit så mycket på natten så jag la mig framför tvn en stund och somnade såklart. Jag sov nästan 4 timmar, låter mycket men det är inte så lätt att vända tillbaka till att vara vaken på dagen och sova på natten efter en veckas nattskift. Men, men, jag masade mig ur soffan och gjorde mat medan jag pratade med mamma och Hanna på internet. Sen hoppade jag in i duschen och gjorde mig klar för att sedan åka till IKEA med Carlos när han kom hem från jobbet. På IKEA köpte vi ett bord att ha ovanför tvättmaskinen ute på den inglasade terassen där vi har vårt lilla "tvättrum". Vi köpte också gardiner till att sätta upp där. Vi köpte gardinstänger till alla rummen, ett överkast, gardiner till sovrummet och lite annat smått och gott.
Innan vi körde hem gick vi till en wokrestaurang nära IKEA där de har buffet. Vi åt så vi rullade ut ur restaurangen hehe, sååå gott! När vi kom hem blev det sängen direkt eftersom bägge var trötta och gnälliga.

Nu är vi ett steg närmre att få det fint i lägenheten! :O) sakta men säkert ser man förbättringar.

Fin de mar!

RSS 2.0